Mozilla viser fram nytt Firefox-design

Ligner mistenkelig mye på Google Chrome.

Utviklerteamet som står bak Firefox la nylig ut en demonstrasjon av hva slags designendringer vi har i vente når neste versjon av nettleseren blir sluppet. I første øyekast kan det imidlertid se ut som de forvekslet sin egen nettleser med Googles nettleser Chrome.

Nytt, minimalistisk design

Det er ganske klart at Mozilla ser seg villige til å bevege seg vekk fra deres tidligere Firefox-design, når man ser på presentasjonsbildene de har lagt ut.

Det ser ut som de har byttet ut de gamle, tekstbaserte menyene, og heller fokusert på tydelige ikoner, for å gi brukeren bedre oversikt over de ulike valgene man har.

I samme minimalistiske ånd har de også ryddet opp i faneutseendet, og det ser ut som de har fått inspirasjon fra Google Chromes fanebehandling. Det er imidlertid flere bilder som viser ulike versjoner av fanedesignet.

På et av bildene av nettleseren er alle fanene, med unntak av den aktive, helt gjennomsiktige, og man kan kun lese teksten på de. På denne måten får hovedfanen mer av oppmerksomheten, mens de andre sklir ut i bakgrunnen:

Bare et forslag

Vi må imidlertid huske at dette bare er foreslåtte endringer, og ingenting er satt i stein. Utviklerne vil nok høre godt etter på tilbakemeldingene de får før de gjør en overhaling av designet.

Hva synes du om designet? Liker du den minimalistiske tilnærmingen, eller foretrekker du heller det gamle Firefox-utseendet? Gjerne del med deg i kommentarfeltet nedenfor.

(Kilde: Mozilla)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen