Mozilla vil gi deg push-meldinger

Mozilla vil gi deg push-meldinger

Meldinger kan sprette opp i nettleseren selv om du ikke besøker nettsiden.

Mozilla, selskapet bak nettleseren Firefox, jobber nå med en løsning for push-meldinger som er plattformuavhengig. Tjenesten skal fungere både på PC, mobiler og nettbrett, uansett om operativsystemet i bakhånd er fra Apple, Microsoft eller Google.

Push-meldinger er vanlig på smarttelefoner og nettbrett i dag. Det er funksjoner som blant annet sørger for at det spretter opp en meldingsboks på telefonen når du har fått en ny kommentar eller «like» på Facebook, selv om du bruker et helt annet program når beskjeden kommer igjennom.

Konseptet har vært i bruk i mange år, men det har i stor grad vært ekskludert fra nettlesere i lang tid. Mozilla er allerede godt i gang med å endre dette.

Jeff Balogh er utvikler hos Mozilla, og forteller i sin egen blogg hvordan funksjonen skal fungere.

Må godkjennes av brukeren

Push- og popup-meldinger deler et par likehetstrekk. De er begge en beskjed som spretter opp på skjermen til brukeren, men push-meldinger er ment å være en mer fleksibel variant. Du skal selv måtte be et nettsted om å gi seg spesifikke og gjerne korte varsler, og de vil komme frem så lenge du har nettleseren åpen.

Du må med andre ord ikke være på Facebook for å få en melding fra nettstedet, du kan like gjerne lese en nettavis når et lite vindu spretter opp for å gi deg en beskjed. I flere sammenhenger ser Mozilla for seg at dette kan erstatte SMS eller e-post-varsling, når du for eksempel bestiller varer på nettet eller når du får et varsel fra en nettbasert kalender.

Slik fungerer det

I bloggen har utvikleren lagt ut mye av den foreløpige koden til systemet. Det vil fungere slik at nettstedet først spør deg om det er greit at de sender deg push-meldinger. Godtar du dette vil nettleseren din snakke med «Mozilla Notification Service», en ny tjeneste selskapet har opprettet for denne funksjonen.

Tjenesten deler så en lenke med det aktuelle nettstedet, som knytter nettstedet og din nettleser sammen. Hvert nettsted og bruker får en unik lenke, så du skal ikke få beskjeder fra noe annet sted enn det du har godtatt.

Nettstedet vil så kunne sende beskjeder til til Firefox via Notification Service-funksjonen. Så lenge du bruker Firefox vil meldingen komme opp uansett om du sitter på PC, mobil eller nettbrett.

(Kilde: Jeff Baloghs blogg)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen