Mozilla med kritiske oppdateringer

Mozilla

Det er oppdaget flere kritiske sårbarheter både i nettleseren Firefox og i e-post-programmet Thunderbird. Mozilla Foundation, utvikleren av disse programmene, har sluppet nye oppdateringer som skal fikse sårbarhetene.

Hele tolv sårbarheter i Firefox er blitt fikset, og i tillegg er nettleseren gjort mer stabil. Fem av sårbarhetene er såpass alvorlige at en angriper kan misbruke dem slik at han eller hun kan kjøre vilkårlige programmer på en sårbar PC. Dette skyldes feil i nettleserens minnehåndtering.

Det danske sikkerhetsselskapet Secunia vurderer Firefox-hullene som meget kritiske fordi det er stor fare for at hullene skal kunne misbrukes. Det eneste brukeren trenger å gjøre er å besøke en ondsinnet nettside. Les mer informasjon om sårbarhetene på nettsiden mozilla.com/firefox.

Det er også sluppet en ny versjon (1.5.0.4) av e-postprogrammet Thunderbird som skal fikse åtte sårbarheter i programmet. Blant annet er det oppdaget en feil som kan føre til at programmet henger hvis en angriper sende et farlig VCard (et elektronisk visittkort) til mottakeren. Les mer informasjon om sårbarhetene på nettsiden mozilla.com/thunderbird.

Du kan laste ned nyeste versjon av programmene fra Mozilla sin nettside. Firefox 1.5.0.4 finner du på denne siden, og Thunderbird 1.5.0.4 på denne siden. Har du imidlertid versjon 1.5 eller nyere av ett eller begge programmene vil oppdateringene skje automatisk, og du vil derfor ikke trenge å laste dem ned manuelt.

(Kilder: PC World.com, eWeek)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen