Mozilla 1.8 i beta

Blant de mest etterlengtede egenskapene i Mozilla finner man støtte for ECMAScript for XML, som gir støtte for bruk av XML i ECMAScript. Bortsett fra dette består oppdateringen hovedsaklig av feilrettinger og små forbedringer.

Det de aller fleste kommer til å bite seg merke i, er at dette er versjonen av nettleseren som Firefox 1.1 kommer til å basere seg på. Populariteten til Firefox fortsetter å stige, selv om hastigheten ikke akselerer like mye som den har gjort. Firefox-gruppen har satt seg som mål at Firefox skal ha 10% av markedsandelene innen utgangen av 2005, noe som kan vise seg å bli vanskeligere når antall brukere av nettleseren nå bare øker med 15% hver måned, mot 22% tidligere.

Ifølge statistikken fra WebSideStory, datt nemlig Internet Explorer for første gang på mange år under 90% av nettlesermarkedet, og dette har Mozilla og Firefox mye av ansvaret for. Nesten 5,7% av amerikanske nettbrukere benytter nå Firefox, mens 2,5% bruker Mozilla eller Netscape.

Og selv om lillebroren Firefox gjerne har vokst seg større i brukermasse, er tilhengerene av Mozilla fortsatt mange. Dersom du vil prøve en alternativ nettleser, er kanskje Mozilla noe for deg? Last i så fall ned siste beta-versjon fra Mozilla.org.

Kilder: Mozilla.org, WebSideStory

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen