Mozilla-utvikler forsatt uenig med Microsoft


Det nye forslaget fra Microsoft. En dialogboks som gir Windows-brukeren mulighet til å velge hvilken nettleser som installeres

Microsoft kom nylig med et nytt forslag om måten brukerne skal kunne velge en alternativ nettleser i Windows.

Nå har en utvikler fra Mozilla kommentert forslaget, og liker det ikke. Utvikleren mener Safari får for mye fokus når denne nettleseren plasseres først i rekkefølgen i dialogboksen.

EU skal ha sagt et foreløpig ja til Microsofts forslag, men Firefox-utvikleren Jenny Boriss mener forslaget er urettferdig.

Ifølge Microsofts forslag er nettlesernes plassering basert på alfabetisk rekkefølge etter selskapets navn, det vil si at Apples nettleser kommer først. Boriss mener dette er helt bak mål fordi det vil påvirke brukerens valg – mange brukere kommer til oppfatte dette som om Microsoft anbefaler Safari.

Boriss foreslår at nettlesernes rekkefølge i dialogboksen avgjøres av antall brukere på verdensbasis, men med unntak av Internet Explorer som bør være sist i rekkefølgen, mener Boriss – altså at Firefox bør være først. Et annet alternativ er at rekkefølgen av nettleserne blir tilfeldig, sier Boriss.

(Kilde: Computerworld)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen