Brendan Eich.
Brendan Eich. (Bilde: Wikimedia Commons)

– Vi skjønner at folk er sinte. Vi beklager

Mozilla-sjefen går av etter anti-homofili-støtte.

Som vårt søsternettsted Teknofil rapporterte for få dager siden ble det nylig klart at toppsjefen i Firefox-selskapet Mozilla, Brendan Eich, i 2008 ga økonomisk støtte på 1000 dollar til en kampanje for å forby homofile ekteskap i den amerikanske delstaten California.

Forbudet ble innført samme år, men ble opphevet igjen i 2012 etter at det ble funnet å være i strid med den amerikanske grunnloven. Eich har likevel måttet tåle kraftig kritikk for støtten han ga, og over 70 000 personer har hittil skrevet under på et opprop om å få ham avsatt fra stillingen sin hos Mozilla.

Forlater stillingen

Nå melder selskapet på bloggen sin at Eich har gitt etter for presset og herved fratrådt sin stilling som toppsjef i Mozilla.

Avgjørelsen skal visstnok være hans egen, men i blogginnlegget beklager selskapet likevel at de ikke tok publikum mer på alvor i forbindelse med stormen rundt Brendan Eich.

– Vi skjønner at folk er såret og sinte, og de har rett fordi vi har ikke vært tro mot oss selv. Vi handlet ikke slik det forventes at Mozilla skal handle. Vi var ikke raske nok til å gå i dialog med folk straks kontroversene startet. Vi beklager. Vi må klare bedre enn dette, skriver styreformann i Mozilla Mitchell Baker i uttalelsen.

Vanskelig balansegang

Selskapet skriver videre at de tror både på likebehandling av mennesker, men også på ytringsfrihet, og at det i noen tilfeller kan være vanskelig å balansere begge verdiene på en gang.

Det er for øyeblikket uvisst hvem som skal ta over for Brendan Eich, men diskusjonene skal allerede være godt i gang, og ifølge Baker vil det foreligge mer informasjon neste uke.

Mozilla er mest kjent for nettleseren Firefox:
Nå drar selskapet grafikkmotoren Unreal 4 inn i nettleseren »

(Kilde: Mozilla, via The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen