(Bilde: Mozilla)

Mozilla-sjef støttet anti-homolovgivning

Nå krever titusener at Brendan Eich skal trekke seg fra jobben han nettopp fikk.

I 2008 ble det lovfestet at homofile par ikke skulle få lov til å gifte seg i delstaten California. Denne loven ble som kjent dømt til å være i strid med USAs grunnlov i 2012, og siden har det altså vært lovlig med homofile ekteskap i staten.

Dette må ha kommet som en skuffelse for den helt ferske Mozilla-toppsjefen Brendan Eich, som bidro med 1000 dollar i kampen mot homolovgivningen for seks år siden. I et nytt intervju med Cnet News, forskøker han å forsvare seg selv mot kritikken som har haglet i siden han ble ansatt i forrige måned.

Mozilla er mest kjent for å stå bak nettleseren Firefox.

– Jeg er lei meg

CEO Brendan Eich i Mozilla.
CEO Brendan Eich i Mozilla.Foto: Wikimedia Commons

Til nå har over 70 000 inderskrevet en kampanje for å få ham fjernet fra stillingen. I intervjuet vakler Eich et sted mellom å unnskylde seg litt og påberope seg retten til å ha egne meninger.

– Mozilla har alltid jobbet for å være inkluderende. Dette kan være en utfordring for en CEO, men alle i vår bedrift kan ha forskjellige meninger om hva som helst, og som kan komme i konflikt. De legger dem igjen ved døra når de kommer på jobb hos Mozilla, sier Eich til Cnet News.

– Uten å snakke om personlige syn, som jeg skiller fra jobb, kan jeg fortelle at da folk fikk høre om pengedonasjonen, så ble de lei seg. Det så jeg i øynene på homofile venner. Jeg så det i 2012. Jeg er lei meg for å ha påført dem smerte, sier Eich i intervjuet.

Da Eich overtok som toppsjef i Mozilla, trakk halvparten av styret seg. Eich avviser at disse oppsigelsene hadde noe som helst å gjøre med pengestøtten han ga i 2000. Han nekter også å trekke seg fra jobben, og dermed blir i så fall det en avgjørelse det nye styret må ta.

– Disse ni selskapene får det tøft i 2014:
Mozilla er ett av navnene på listen »

(Kilder: Cnet News)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen