Mozilla sier de ikke vil bruke ressurser på å innovere Thunderbird.
Mozilla sier de ikke vil bruke ressurser på å innovere Thunderbird. (Bilde: Niklas Plikk, Hardware.no)

Mozilla kutter populære Thunderbird

Overlater utviklingen til folket, for å prioritere nettleseren sin.

Mozilla, selskapet mest kjent for nettleseren Firefox, fortalte over helgen i et blogginnlegg at de vil kutte utviklingen av e-postklienten Thunderbird.

Lang fortid

Thunderbird har vært et sideprosjekt for Mozilla Foundation siden 2003, og er antageligvis den mest kjente kryssplattform e-postklienten som er basert på åpen kildekode. Mozilla selv sier at programmet brukes av over 20 millioner mennesker.

Nyheten om nedprioriteringen ble gitt av styreleder i Mozilla Foundation, Mitchell Baker. I blogginnlegget skriver han at selskapet ikke lenger vil bruke ressurser på innovasjoner tilknyttet Thunderbird, men lover likevel at de vil stå for sikkerhetsoppdateringer og stabilitetsoppdateringer. Resten av ansvaret gir de over til brukermassen.

– Brukerne vil ikke ha mer

– Vi har kommet til den konklusjonen at stabilitet er det viktigste for Thunderbird, og innovasjon ikke er en prioritet for Mozilla. Som et resultat har Thunderbird Teamet laget en plan for å gjøre den nåværende versjonen så stabil som mulig, samtidlig som vi skal la Thunderbird-samfunnet innovere produktet hvis de vil, skriver Baker i blogginnlegget.

Årsaken skal være at Mozilla mener at brukerne stort sett er fornøyde med funksjonaliteten, og ønsker seg ikke flere funksjoner eller tillegg. Skulle de ville ha flere funksjoner kan de legge det til selv via utvidelser, akkurat som nettleseren Firefox kan.

Den siste oppdateringen av Thunderbird gjort av Mozilla vil komme den 20. november, i form av Thunderbird 17. Etter det er det uvisst når neste oppdatering kommer, ettersom ansvaret strengt tatt blir gitt videre til brukerne.

Les også:

(KIlder: Engadget, Digi, LizardWrangler)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen