Motorolas spennende musikknyheter

Motorola frir til audiofile med en ny musikkmobil, to trådløse høyttalersystemer og en rekke nye hodesett.

Les mer:
- Banan-oppfølger er lansert
- Kostbar Motorola selger bra
- Test: De beste musikkmobilene

Med Rokr E8 lover Motorola at mobiltelefoner er like bra som enkeltstående audioenheter. Musikkfunksjoner står i fokus, men Motorola mener at det ikke går på bekostning av mobilfunksjonaliteter. ( Da finner vi det litt merkelig at nevnte datatrafikkhastigheter er ikke større enn med Edge. )

Materialene skal være eksklusive og slitesterke. Baksiden er av aluminium, og det er metalltaster på siden. Fremsiden er høyglanset, og tilsynelatende uten taster. Modeshift heter en ny finesse som gjør det enkelt å veksle mellom telefon-og musikkmodus. Når mobilen er avslått, har ikke mobilen noen synlige taster, men i påslått modus, vises lysende numre på fremsiden av mobilen. Med et trykk på musikktasten, forandres nummertastene, og blir om til kontrolltaster for musikkspilleren, altså spill av, pause, og så videre.

De trykkfølsomme lystastene vibrerer ved berøring, noe som skal gjøre det enklere å skjønne når mobilen har oppfattet berøringen. Motorola lanserer også hurtigskroll-hjul, noe som gjør det enklere å bla gjennom store spillelister eller adresselister. Skjermen har en oppløsning på 240 x 320 piksler (QVGA) og er to tommer stor.

Musikkapasitet
I musikkmodus skal mobilen klare å spille av stereolyd på innebygde høyttalere, men du kan også spille av stereolyd trådløst (ADHP), eller via "vanlige" hodesett som du plugger inn med 3,5 millimeter jack-kontakt.

Mobilen har FM-radio innebygd, og støtter Sang- ID. Dersom to gigabyte internlagringsplass til musikkfilene dine ikke er nok, støtter mobilen microSD-minnekort. Den er kompatibel med Windows Media Player 11, og du kan dermed enkelt kjøpe musikk på flere hundre nettbutikker. Overføringen fra PC til mobil skjer med USB 2.0-hastighet.

Motorola EQ5 og EQ7:
EQ5 and EQ7 er trådløse høyttalere fra Motorola. Disse skal fungere like godt for både musikk og samtaler. Høyttalerne kan kobles opp med de fleste MP3-spillerne, PC-ene eller mobilene gjennom A2DP eller 3,5 millimeter jack-kontakt.

Motorola EQ5 er en høyttaler i lommeformat med ben for å stå oppreist. Strømmen hentes fra et oppladbart batteri.

EQ7 med tilnavnet "Wireless Hi-Fi Stereo Speaker", skal by på Hi-Fi levert av JBL. Disse høyttalerne skal by på rik bass og myk respons, noe som skal gi "ren og robust" lyd. Disse høyttalerne har også innebygd mikrofon og kontroller som skal gjøre det enkelt å bytte mellom musikk- og mobilfunksjoner.

Hodesett

S9-HD er en oppgradering av prisbelønte Rokr S9. Dette skal gi surroundlyd i tillegg til å redusere utenomstøy og gi mer komfort.

S605 Bluetooth-hodesett skal være et rimelig alternativ til å høre på "trådløs musikk". Den har lav vekt, og kan klipses på klær.

EH70 Stereo-hodesett skal gi stereolyd med full frekvensrespons og lite lydstøy. Mikrofonen skal få samtaler til å høres godt uten bakgrunsstøy. Øreplugger følger med i forskjellige størrelser.

EH50 Stereo-hodesett kommer med kroker for å sitte godt i øret, og skal også by på en diskret, forbedret mikrofon for samtaler.

EH25 Stereo-hodesett er beregnet for motebevisste mennesker. Disse "ledning-hodesettene" kommer i fire forskjellige farger med bra lydkvalitet, diskret mikrofon og en medfølgende bæreveske.

EH20 Stereo-hodesett skal by på bra bass, justerbart stilig design og til en overkommelig pris.

Tilgjengelighet
Rokr E8 er forventet tilgjengelig i årets første kvartal, men det er i USA. Motorola EQ5, EQ7 og andre tilbehør skal bli tilgjengelig i årets andre kvartal.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen