Motorolas Smartphone

Motorola og Microsoft kunne i dag bekrefte de tidligere ryktene om at de har inngått en allianse for å lage, utvikle og selge Windows-Mobile baserte mobiltelefoner og håndholdte datamaskiner.

Kombinasjonen av Motorolas ekspertise på maskinvare og Microsofts anerkjente programvare burde være nok til å skremme de fleste andre aktørene på markedet. Nå som Microsoft virkelig har fått foten innenfor mobilindustrien får man et fullverdig alternativ til SymbianOS, som for tiden regjerer mobilmarkedet.

Alliansen innebærer et samarbeid både på utvikling av produkter og på markedsføring, noe som gjør at vi nok kan vente oss en bølge med godt markedsførte og teknologisk avanserte enheter fra det nye amerikanske paret.

Med Microsofts Windows Mobile (også kjent som Smartphone 2002) som plattform i de kommende telefonene vil man ha muligheten til å bruke programmer som de fleste allerede har brukt på datamaskinen hjemme, akkurat slik man har kunnet på tidligere Smartphone-enheter. Den største forskjellen her vil vi tro ligger i prisen, da vi antar at Motorola kan produsere langt billigere telefoner enn Qteks 7070, som ennå er blant de dyreste modellene på markedet.

Den ressurssterke duoen introduserte i dag sitt første produkt med Microsoft Windows Mobile programvare. Telefonen heter Motorola MPx200, og vil være tilgjengelig i norske butikker så tidlig som i neste måned. Gigantene vil i tiden fremover samarbeide om en rekke nye trådløse enheter, som skal forsøke å appellere til profesjonelle brukere verden over.

                                 
Klikk for å se større bilder                    

Kamskjell-telefonen Motorola MPx200 vil i likhet med tidligere telefoner med Microsofts programvare ha forhåndsinstallert en rekke populære applikasjoner. Vi kan nevne MSN Messenger, Pocket Internet Explorer og Windows Media Player. I tillegg kan man laste ned et hav av andre velkjente titler.

I likhet med Qtek 7070 har telefonen en beskjeden standby-tid på fattige 100 timer. Taletiden derimot, er på hele 4 timer, som er forholdsvis bra for en såpass liten og avansert telefon som dette.

Telefonen har en intern 65.536 fargers TFT skjerm med en oppløsning på 176x220 piksler, noe som er tilsvarende oppløsningen til Nokias Series 60 telefoner. I tillegg har den en ekstern fargeskjerm med en oppløsning på 80x48 piksler. Telefonen mangler dessverre Blåtann, akkurat som de tidligere Microsoft-baserte mobiltelefonene. Dette er et klart minus for en profftelefon.

MPx200 har videre blitt utstyrt med dobbelt så mye RAM som Qtek 7070, og kan dermed skilte med hele 32 MB. Den er dessuten mye mindre enn sistnevnte, med oppgitte mål på knappe 48 x 89 x 27 mm. Dette gjør den til den hittil minste Smartphone-modellen på markedet.

I likhet med 7070 har MPx200 fått implementert en port for SD-kort på telefonen, som åpner for å legge til opp til 1 GB ekstra minne. Noe som kom som en overraskelse er at MPx200 ikke har SDIO-port, slik som Qtek 7070 hadde. Dette gjør at man ikke lenger har muligheten til å gi telefonen tilleggsfunksjoner som Blåtann eller WLAN, noe som var et av hovedargumentene for å kjøpe Qtek 7070.

Selv om MPx200 ikke er en revolusjon innen mobilteknologien, kan man si at den er et symbol på Microsofts første virkelige inntog i mobilmarkedet sammen med en større produsent, noe som antakelig vil stå igjen som en milepæl i utviklingen til mobiltelefonen. Vi har mildt sagt høye forventninger til hvilke andre produkter vi har i vente fra den nye amerikanske superduoen.


relaterte nyheter

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen