Motorolas eldrepatent

Mange eldre har spesielle krav til mobiltelefoner på grunn av nedsatt syn og hørsel. Mens det dukker opp flere og flere telefoner spesialtilpasset eldre på markedet, gjør Motorola en ny vri og vil lage en telefon som tilpasser seg både eldre og unge brukere automatisk.

Den amerikanske mobilprodusenten har nemlig tatt patent på en teknologi som gjør at mobiltelefoner til en viss grad kan kjenne igjen alderen på brukeren.

Når en eldre person tar i bruk en mobiltelefon med Motorolas patenterte teknologi, vil telefonen analysere stemmen til brukeren. Telefonen vil måle nivået av blant annet skjelving og energi i stemmen.

Når telefonen oppdager at det er en eldre person som bruker den, vil telefonens lydinnstillinger automatisk tilpasse seg brukerens stemme. Lyden av stemmen vil forsterkes i høy frekvens, slik at motparten hører stemmen til den eldre som om den var like sterk som stemmen til en yngre person. Det samme vil skje motsatt vei, slik at den eldre brukeren lettere vil kunne høre hva som blir sagt i den andre enden uten å måtte skru volumet på det sterkeste .

I tillegg vil telefonens grensesnitt automatisk tilpasse seg eldre brukere. Menyene vil bli forenklet, og skriftstørrelsen vil øke.

Teknologien er foreløpig ikke innebygget i noen av selskapets telefoner. Om eller når Motorola vil ta i bruk teknologien er uvisst.

(Kilde: Mobiledia)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen