Motorola Z3 Rizr

Se større versjon og flere bilder
Alle foto: Marius Valle

DESIGN OG BYGGEKVALITET

Størrelse: 10,6 x 4,6 x 1,6 cm
Vekt: 115 gram
Form: Skyver
Skjerm: 1,9 tommer
Snarveistaster: Kamera, volum, valgfri, talekommando
Kamera: Ja
Uttak: mini-USB
Pris: ca. 2600 kroner

Slik vurderer vi

Motorolas har hatt stor suksess med Razr-serien, som etter hvert har født en del oppfølgere. En av disse oppfølgerne er Z3 Rizr, som har klare likhetstrekk med den originale Razren.

Spesielt er tatstaturet en klar indikasjon på at Rizr tilhører Razr-dynastiet. Tastaturet er en sammenhengende metallplate, med en gummirand som skiller talltastene fra hverandre.

Menytastene er adskilt fra talltastene, og er plassert under skjermen. Disse tastene er utformet på samme måte som talltastene.

Tastaturet er noe Motorola har trent på i flere år nå, og det fungerer bra. Det er få eller ingen problemer med å trykke på feil tast. Samtidig er det passe motstand i tastene, som ikke lager klikkelyd.

Skyvemekanismen som dytter skjermen opp og blotter talltastaturet er for øvrig bra gjennomført. Den føles fast i fisken, og er fri for slark og skraping.

Vi kan også gå god for materialvalget til telefonen. Motorola har valgt en gummiaktig overflate, med detaljer i metall. Dette, i tillegg til generelt god byggekvalitet, gjør at Rizr føles solid.

Telefonen er ingen lettvekter, men den forholdsvis beskjedne størrelsen gjør at telefonen ligger godt i hånda. Det er ikke noe problem å få Rizr ned i lomma heller.

Se større versjon og flere bilder   Se større versjon og flere bilder   Se større versjon og flere bilder
Klikk for større bilder

SKJERM OG MENYER

Skjerm: TFT, 262 000 farger
Oppløsning: 176 x 220 punkter
OS: Motorola
Meny: Rutenett
Tekst: iTap, vanlig skrivemåte
Firmware: R45B_G_08.01.05R

Slik vurderer vi

God skjerm
Man kan si mye stygt om menyene til Motorola. Det skal vi da også gjøre, men først skal vi ta en titt på skjermen.

En oppløsning på 176 x 220 piksler er langt i fra spenstig i dag, og vi ville helt klart foretrukket en skarpere skjerm.

I rettferdighetens navn skal det dog sies at Rizrs skjerm ser grei ut, og er skarp og fin tross alt. Til vanlig bruk fungerer den fint, men bilder ytes kanskje ikke full rettferdighet. Vi noterer pluss for at den fungerer bra i skarpt lys.

Rotemeny
Når det gjelder Motorolas menyer, har vi egentlig sagt det meste før. Men hver gang vi tar i bruk en telefon fra produsenten, finner vi nye ting å sette ord på.

Feilmeldinger og andre beskjeder dukker for eksempel opp i en unaturlig rekkefølge. Hva sier du for eksempel til meldingen "Bluetooth er av", fulgt av valgene ja eller nei. Det står riktignok "Slå på Bluetooth" over, men rekkefølgen er feil, noe som er forvirrende. Spesielt med tanke på at det som regel ikke står to beskjeder.

Vi er heller ikke spesielt imponert over at Motorola trolig er den eneste mobilprodusenten som lager menyer du må bla opp i bruksanvisningen for å forstå. Vi skjønner for eksempel ikke hva menyvalget "aktiveringsliste" betyr. Vi kan ikke huske sist vi var nødt til å bla opp i bruksanvisningen på en telefon fra Nokia, Sony Ericsson, Samsung, LG eller Siemens for den saks skyld.

Ellers er innstillingene til telefonen fortsatt delt opp i to menyer: En for innstillinger, og en for personlig oppsett. Dette syns vi er unødvendig. Menyene ser for øvrig ikke spesielt friske ut, uten at dette er noen nyhet.

Men store irritasjonsmomenter til tross: Etter litt bruk klarer du fint å navigere i menyene. Det er ikke så ille at det ikke går an å bruke, selv om logikken svikter innimellom og oversettelsene skranter.

Sammenlignet med menysystemene til Nokia, Samsung og Sony Ericsson er det imidlertid ingen tvil om at Motorola havner nederst på listen.

Motorola Rizr Z3

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen