Motorola W220

Alternativ tekst mangler
(Alle foto: Marius S. Eltervåg)

DESIGN OG BYGGEKVALITET

Størrelse: 9,5 x 4,8 x 1,7 cm
Vekt: 93 gram
Form: Kamskjell
Skjerm: 1,7 tommer
Snarveistaster: Volum,
Kamera: Nei
Uttak: Hodesett
Pris: ca. 750 kroner (klasse A)

Slik vurderer vi

Motorola W220 er en liten og slank kamskjellstelefon, som har et utseende som tydelig er inspirert av Razr-telefonene.

Den gir imidlertid langt i fra samme kvalitetsfølelse, ettersom W220 stort sett består av plast, mens Razr-modellene har mye metall og dyrere materialer.

Telefonen er heldigvis helt fri for knirking og ulyder, og det er ingen slarkete deler. Selv om du får litt plastikkfølelse er det altså god byggekvalitet.

Det er ikke noe problem å åpne telefonen med én hånd, alt som trengs er et lett dytt med tommelen.

Telefonen har ingen andre uttak enn spor for lader og håndfrisett. Det er ingen gummiluker eller llignende som beskytter disse mot støv og smuss, men til gjengjeld er åpningene veldig små, så du skal være rimelig uheldig for å greie å få uhumskheter inn her.

W220 byr heller ikke på et hav av snarveistaster. Du finner kun taster for å stille volumet opp og ned.

Tastene er store nok til at du ikke bør ha problemer med å skrive tekstmeldinger selv om du har tykke fingre. De har også god respons. Navigasjonstasten er imidlertid noe knotete plassert, slik at det er lett å komme borti tastene ved siden av.

Du merker klart at W220 ikke er noen dyr luksusmodell, men den har ingen store svakheter, og gir en jevnt over grei kvalitetsfølelse. At den har beskjedne mål og rimelig lav vekt er heller intet minus.

SKJERM OG MENYER

Skjerm: CSTN, 65 536 farger
Oppløsning: 128 x 128 punkter
Operativsystem: Motorolas eget
Meny: Rutenett, 3 x 3 ikoner
Tekst: T9,iTAP, Vanlig skrivemåte
Firmware:

Slik vurderer vi

Billig skjerm
W220 har fått en CSTN-skjerm, som er blant de billigste skjermtypene. Dette merkes.

Fargene er bleke og uskarpe, og skjermen egner seg dårlig til bilder. At oppløsningen ikke er høyere enn 128 x 128 punkter hjelper heller ikke på.

Ikke for multimedia
Det skal nevnes at W220 verken har kamera eller muligheter for å spille av videoklipp. Det er altså liten tvil om at telefonen ikke er laget for de som bryr seg om MMS og multimedieegenskaper. Denne brukergruppen vil nok heller ikke gråte over en svak skjerm.

Telefonens hovedmeny består av et rutenett på 3 x 3 ikoner. Å finne frem til de funksjonene du ønsker er enkelt, ettersom det ikke akkurat flyter over av funksjoner.

Når du skriver tekstmeldinger vises opp til fire linjer med tekst på skjermen samtidig.

Når W220 er lukket vises indikatorer for meldinger, ubesvarte anrop og batterikapasitet i forskjellige farger på fremsiden av telefonen.

Klikk for større bilder

Det er tydelig at W220 ikke er for de som er ute etter en multimediemodelle med mange funksjoner. Verken skjerm eller menyer er noe å skryte av her, men dersom du er i målgruppen for denne modellen gir du blanke i akkurat det.

MASKINVARE OG TILBEHØR

Batteri: 5 timer og 36 minutter tale, 290 timer hviletid
Høyttaler: Mono
Minne: 0,5 MB internt
Kortplass: Nei
Java: MIDP 1.0, MIDP 2.0

Slik vurderer vi

Bra taletid
Vi målte taletiden til W220 til fem timer og 36 minutter. Dette ligger godt under de åtte timene Motorola selv oppgir, men det er likevel over gjennomsnittet for en telefon i dag. Dette er en av fordelene med funksjonsfattige mobiltelefoner med billige skjermer.

Talekvaliteten er heller ikke verst. Vi har vært borte i flere billigmodeller som bommer grovt på dette området, så det er en lettelse at Motorola har gjort bra arbeid på dette feltet. Folk som kjøper en telefon som dette er sannsynligvis mest interessert i å ringe og sende meldinger, så at du skal kunne ha en samtale uten å anstrenge deg er viktig.

Telefonen er ikke treg når du navigerer i menyene, og spill og nyttefunksjoner starter rimelig kjapt. Å skrive tekstmeldinger går også helt greit, til tross for at bokstavene dukker opp noe tregt.

W220 har et internminne på 0,5 MB tilgjengelig for brukeren. Dette holder til å installere omtrent ett spill eller til å lagre fem-seks små bilder du mottar via MMS.

SMS-minnet kommer imidlertid i tillegg, og du kan lagre opp til 250 meldinger på telefonen. Dette er rimelig bra sammenlignet med mange andre billigtelefoner.

Telefonen kan ikke bruke datakabel, så den eneste måten du kan få bilder du måtte ha mottatt over på en datamaskin på er å sende dem som MMS.


Motorola W220 med abonnement

Motorola W220

Motorola W220 med abonnement

Motorola W220

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen