Motorola vokser mest

Nok et kvartal er over, og mobilprodusentene samler sine tall for vårmånedene.

Før helgen skrev vi om Nokia, som kan se tilbake på et innbringende kvartal, med nesten 30 prosent vekst i antall solgte mobiltelefoner. Mer om Nokias kvartalsresultater kan du lese i saken "Nokia klatrer videre".

Motorola vokser mest
Motorola må likevel sies å være kvartalets vinner. Det amerikanske selskapet solgte nemlig hele 53 prosent flere mobiltelefoner i løpet av de tre forrige månedene enn kvartalet før. Dermed har Motorola nå en markedsandel på 22 prosent, mens Nokia har en andel på 33 prosent.

Tidligere denne måneden uttalte analysebyrået Gartner at Motorola måtte satse nytt, og ikke hvile på sine laubær med Razr-telefonene i hendene. Mer om dette kan du lese i saken "Motorola må ha en ny Razr".

På tredjeplass ligger fortsatt sørkoreanske Samsung, som nå har en markedsandel på 11 prosent. Selskapet endte opp med fire prosent flere solgte mobiltelefoner dette kvartalet sammenliknet med for ett år siden.

Sony Ericsson på vei oppover
Fjerdeplassen langs gullrekka innehas dette kvartalet av Sony Ericsson, som inntil nylig lå på femte plass. Selskapet, som har hatt stor suksess med sine Walkman-telefoner, økte salget med 33 prosent i andre kvartal, og har nå en markedsandel på 7 prosent. Mer om Sony Ericssons resultater kan du lese i saken "Sony Ericsson dobler overskuddet".

LG dumpet som nevnt ned på femteplass dette kvartalet. Mobilprodusenten møtte forventningene, men har fortstatt til gode å gjøre mobildivisjonen sin lønnsom. LG har likevel ingen planer om å melde seg ut av mobilbransjen med det første.

- Det er utenkelig, og det vil ikke skje, sa Y.S. Kwon, LGs økonomisjef, til Reuters på et investormøte.

Problemene fortsetter
Det er ikke bare LG som sliter i motbakke. Også BenQ-Siemens har problemer. Produsenten greide ikke å nå målet for andre kvartal. Grunnen skal være forsinkelser i utsendelsene av mobiltelefoner. Eric Yu, visepresident i selskapets økonomiavdeling, innrømmer at BenQ undervurderte hvor komplisert det var å levere mobiltelefoner til hele verden.

BenQ Mobile kjøpte som kjent opp Siemens' mobildivisjon i fjor. Yu sier likevel at etterspørselen etter BenQ-Siemens-telefoner er stor.

- Selv om vi kom til kort denne perioden, har vi nå identifisert flaskehalsene, og vi jobber nå med å løse disse problemene.

(Kilder: Cnet, Taipei Times, iTnews, Electronic News, Reuters)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen