Motorola vil tukte Nokia

Motorolas toppsjef Ed Zander er ikke amerikaner for ingen ting. Nå har han sett seg lei av at mobilprodusenten Nokia skal være størst, og vil ta opp kampen ved å spy ut billige mobiltelefoner til markeder der det fortsatt er langt mellom de som eier sin egen mobiltelefon.

Tynt
Sentralt i satsingen står en syltynn mobiltelefon med enkle funksjoner. Scpl Motofone (dårlig gjort å selge en mobiltelefon med så vanskelig navn til analfabeter …). Denne mobiltelefonen hevder Motorola de skal kunne selge for så lite som 35 dollar stykket. Og for å få feid den ut så raskt og rimelig som mulig tyner Motorola fabrikkene til å levere 15 mobiltelefoner i sekundet!

Men analytikere som har snakket med Bloomberg er skeptiske. De viser til at det er dyrt og vanskelig å vinne fotfeste i nye markeder, og at Nokia er allerede sterkt representert i landene det er snakk om.

Nokia hadde i andre kvartal i år en markedsandel globalt på 33,6 prosent, fulgt av Motorola (21,9), Samsung (11,1) Sony Ericsson (6,7) og LG (6,3), skriver mobilen.se.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen