Motorola vil tukte Nokia

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Motorolas toppsjef Ed Zander er ikke amerikaner for ingen ting. Nå har han sett seg lei av at mobilprodusenten Nokia skal være størst, og vil ta opp kampen ved å spy ut billige mobiltelefoner til markeder der det fortsatt er langt mellom de som eier sin egen mobiltelefon.

Tynt
Sentralt i satsingen står en syltynn mobiltelefon med enkle funksjoner. Scpl Motofone (dårlig gjort å selge en mobiltelefon med så vanskelig navn til analfabeter …). Denne mobiltelefonen hevder Motorola de skal kunne selge for så lite som 35 dollar stykket. Og for å få feid den ut så raskt og rimelig som mulig tyner Motorola fabrikkene til å levere 15 mobiltelefoner i sekundet!

Men analytikere som har snakket med Bloomberg er skeptiske. De viser til at det er dyrt og vanskelig å vinne fotfeste i nye markeder, og at Nokia er allerede sterkt representert i landene det er snakk om.

Nokia hadde i andre kvartal i år en markedsandel globalt på 33,6 prosent, fulgt av Motorola (21,9), Samsung (11,1) Sony Ericsson (6,7) og LG (6,3), skriver mobilen.se.

Norges beste mobilabonnement

Mai 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen