Test

Motorola V600

Design og kvalitet - 

Motorola har lenge vært en innovatør på kamskjells-fronten, og når selskapet skulle utvikle en ny profftelefon falt også valget raskt på denne formfaktoren. V600 er dessuten ment som en oppfølger til selskapets bestselgende V60-modell, som med sine to skjermer var en av de store hit-telefonene i 2001.

Man kan på ingen måte kalle V600 noen liten telefon. Med sine 88 x 48 x 24 mm er den hakket mer klumpete enn snittet, noe som spesielt merkes ved hvor høy telefonen er. Tyngden på 116 gram er også helt i overkant av hva vi er vant til, og plasserer den i samme vektklasse som mange smarttelefoner.

Telefonen holder seg allikevel innenfor det akseptable, og har for eksempel ikke problemer med å skli ned i lommer og vesker. Etter å ha prøvd kolosstelefoner som Sony Ericsson Z600 og Nokia 7200 må vi si oss takknemlige for det.

Kvalitetspreget til V600 er til å ta og føle på. Telefonen er utelukkende utformet i metall, og fremstår som både solid og robust. Den etterlater med andre ord ingen tvil om at den har gjort et solid innhogg i lommeboka til eieren.

Den ytre antennen til telefonen var et uvelkomment syn. Riktignok kan den komme godt med når man skal dra telefonen opp av en trang bukselomme, men den har også en kjedelig tendens til å hekte seg fast i tøy, reimer, nøkkelknipper og hva annet man måtte ha liggende. Særlig vakker er den heller ikke.

Fremsiden av V600 er overlagt med en glassplate som speiler lys og detaljer, men som også raskt fanger opp riper om du lar telefonen ligge med nøklene. Under glasset finner man blant annet kameralinsen, den ytre skjermen og en uthevet Motorola-logo. I tillegg har man utstyrt forsiden med et speil, som kan brukes til å ta selvportretter med kameraet.

De to sidene av telefonen rommer fire stykk knapper, som skulle dekke de vanligste behov. En diktafonknapp for å spille inn talebeskjeder og taleanrop, en knapp for kameraet og volumknappene som justerer lydnivået under samtaler.

Motorola har ellers beholdt det litt spesielle tasteoppsettet sitt. I tillegg til de to kommandoknappene har man en egen menyknapp som brukes for å hente frem et ekstra sett med menyer. Det finnes ingen c-tast for sletting, noe som kan være irriterende når man har mye som skal slettes av gangen.

Vi var ikke fornøyde med valgknappen i midten av piletasten. Denne er rett og slett for liten og hard, noe som gjør den vanskelig å trykke inn og ubehagelig å bruke over lengre tid.

Tastene gir ellers meget god respons, og den kurvede utformingen gjør det lett for fingrene å finne frem til hvor hver enkelt tast ligger. Man klarer neppe å slite ut fingrene når man skriver på en telefon som denne (uansett hva Netcoms SMS-reklamer måtte prøve å innbille deg).

Motorola V600 med abonnement

Motorola V600

Motorola V600 med abonnement   Les mer »

Motorola V600   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen