Test

Motorola T720i


Vi vil takke MPX for utlånet av Motorola T720i.

Design

T720i er en stilig telefon i clamshell-design. Dette designet er typisk i Asia, men litt mer uvanlig i Europa. Telefonen er laget av plastikk, men har fortsatt en viss kvalitetsfølelse over seg. Den ligger godt i hånden, men føles noe tung når den er oppbrettet. Selv om den har ekstern antenne, føltes ikke dette som noe hinder på noen måte siden antennen er avrundet og ikke setter seg fast når man drar den opp av bukselommen. Antennen er også grei å ha når man ikke får tak på telefonen, og man bare kan dra den opp etter antennen.

Telefonen har et ytre display som viser dato og klokke. Skulle noen ringe eller sende en tekstmelding, vil dette også komme opp her, så man slipper å åpne telefonen for å se hvem som ringer. Størrelsen på telefonen er 90x47x21 mm, som gjør at den kanskje føles litt stor når den er oppbrettet. Vekten er omkring 100 gram. Dette føles litt tungt, spesielt siden mye av tyngden ligger i den øvre delen av telefonen. T720i må med andre ord kunne sies å være noe stor og klumpete i forhold til mange andre mobiltelefoner på markedet.

 grensesnitt

Telefonen har en fargeskjerm med en fargedybde på 4096 farger. Oppløsningen er på 120x160 piksler, som gjør det mulig å vise opp til 9 linjer med tekst på skjermen. Skjermen er også en drøm når det kommer til kontrast, noe som gjør at tekst og bilder fremstår svært klart og tydelig. Fargene er derimot litt matte, og tekst og detaljer synes dårlig i dagslys. Dette skyldes at skjermen er av typen STN, som blekner i dagslys, mens den noe dyrere TFT-typen klarer dagslys bedre og gir renere farger.

Menyene er svært enkle hvis man skal noe "enkelt". Skal man derimot forandre på innstillinger eller gjøre større endringer, blir det mye trykking og leting. Det positive er at man kan legge inn snarveier på det meste, noe som gjør det hele mye lettere og mer effektivt.

Telefonen har en liten rund piltast midt oppe på telefonen som brukes som kommandoknapp når man ikke er i menyene. Dette er en forholdsvis praktisk løsning. Skal man for eksempel skrive meldinger trykker man opp, eller for å finne tapte anrop så trykker man til høyre.

Å skrive tekstmeldinger er en drøm med denne telefonen, og man kan velge mellom å taste på vanlig måte eller bruke ordboken iTap.

Motorola T720i med abonnement

Motorola T720i

Motorola T720i med abonnement   Les mer »

Motorola T720i   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen