Test

Motorola T720

Design

Som vi kunne se på både V60 og V70, er design noe Motorola kan. Og nye T720 skuffer heller ikke på dette området. Telefonen er adskillig mer stilren enn tidligere telefoner, og kjører en lekker, gjennomført metallisk stil. Både knapper og skjerm er omrisset i blankt metall, her er det ikke spor av plast. Telefonen føles kompakt og solid, og ligger meget godt i hånden. Motorola har enda ikke klart å kvitte seg med den eksterne antennen, men den er nå såpass krympet at den ikke kommer i veien for noe.

Rent størrelsesmessig er ikke T720 den minste telefonen på markedet, og er både bredere og tykkere enn sine forgjengere. Den har dessuten en vekt på hele 101 gram, så for de som er på utkikk etter en superlett telefon du kan ha i skjortelommen vil vi heller anbefale å ta en titt på Motorolas V66. Allikevel gjør klaff-formatet at dette er en telefon som er lett å skjule og lett å transportere, om da i et litt firkantet format. Det går forøvrig an å åpne telefonen med en hånd, som er positivt og en mangel på mange klaff-telefoner.

Display / Grensesnitt

La oss gjøre det klart med en gang: T720 er et kvantesprang fremover for Motorola når det kommer til display og brukergrensesnitt, ja omtrent en revolusjon sammenlignet med tidligere modeller. Det første som møtte oss da vi skrudde på telefonen, var et svært 4096-fargers display med kapasitet på hele 11 linjer. En så høy oppløsning gir en helt annen brukeropplevelse og en helt annen oversikt ved bruk av mobilen, og etter at du har prøvd denne telefonen går du definitivt ikke tilbake til noe 5-linjers, monotont display.

Skjermen har også en veldig god kontrast, som forøvrig kan justeres, men som med alle fargeskjermer er den så godt som uleselig uten bakgrunnsbelysning. Det utsidige displayet vi kjenner fra V60 er også på plass, og nå kan man se både dato, klokkeslett, nettverksdekning, varslingstype og batterikapasitet - og hvem som ringer da, selvsagt - uten å åpne telefonen, lekkert!

Vi ble ikke mindre imponerte av T720s tastatur, som endelig har implementert den etterhvert svært lange ønskelisten vi har fått etter å ha testet tidligere Motorola-telefoner. Endelig har Motorola implementert en 4-veis navigasjonstast, som gjør det adskillig enklere å navigere i menyer, meldinger og lignende. Tastaturet gir svært god respons, og er en glede å skrive SMS med - det eneste vi har å utsette er at det kanskje er litt langt fra nummertastene til knappen for å slette. Alt i alt er T720s tastatur helt på nivå med de beste Nokia-telefonene.

Menyen på T720 er også veldig godt bygget opp, og her trenger man absolutt ikke noen instruksjonsbok. Navigasjonstasten kan brukes til å gå inn på henholdsvis meldinger, anropsregister, telefonliste og kalender. I tillegg kan man legge inn snarveier på de to funksjonsknappene, i tillegg til selve menyen. Som på T68 og 7650 har Motorola satset på en ikonbasert startmeny.

Det eneste vi har reagert på, er i forhold til skriving av meldinger. Hvorfor lagres ikke SMS når du kommer borti avbryt? Og hvorfor utnytter ikke Motorola det store displayet til å vise hvor mange tegn du har skrevet i meldingen og til å vise et felt hvor du ser hvilke tegn som ligger på knappen du skriver med? Rent bortsett fra småpirk som dette er vi storfornøyd med T720, som er en av de enkleste og mest brukervennlige telefonene vi har brukt til nå.

Motorola T720 med abonnement

Motorola T720

Motorola T720 med abonnement   Les mer »

Motorola T720   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen