Test

Motorola Slvr L7

Design og byggekvalitet - 

Motorola har hatt stor suksess med kamskjelltelefonen V3, med det mer kjente tilnavnet Razr. Denne suksessen har inspirert selskapet til flere oppfølgere som stjeler designelementer fra forgjengeren. Et godt eksempel på det er Slvr L7, som kombinerer tradisjonell formfaktor med designelementer fra Razr.

Ved første øyekast er det ingen tvil om at Razr-modellene og Slvr L7 er i familie. Slvr L7 har nemlig fått det samme oppsiktsvekkende tastesettet, og skal som sin forgjenger selge på at den er oppsiktsvekkende tynn fremfor imponerende spesifikasjoner.

Telefonen er som Razr litt bredere enn gjennomsnittet, noe som kanskje er nødvendig for å få den såpass tynn. Vi synes at den ligger veldig godt i hånden, og du skal ha veldig små hender for at bredden skal oppleves som ubehagelig.

De fysiske målene til Slvr L7 er på 11,3 x 4,9 x 1,15 cm, noe som gjør den til den slankeste modellen du kan kjøpe i norske butikker i dag. Til sammenligning er Nokias 6230i én cm kortere, en halv cm smalere, men bare noen millimeter unna å være dobbelt så tykk.

Slvr veier 96 gram, noe som ikke er imponerende. Vi synes derimot vekten kun forhøyer kvalitetsfølelsen, sammen med tastesettet i metall. Sistnevnte kan nok også ta litt av skylden for forhøyet vekt.

Numrene på tastene er små forhøyninger i metallet, i gjennomsiktig plast som lyser opp i blått når tastaturlyset slås på. For å skille tastene fra hverandre har Motorola lagt horisontale striper i mellom. Telefonen har en femveis navigasjonstast, ikke styrepinne.

På telefonens venstre side finner du volumtastene som også er formet i metall. Telefonen har også en egen snarveitast for Push-To-Talk (støttes ikke i Norge). På telefonens høyre side har Motorola plassert en snarveistast til kamerafunksjonen, minnekortluke og miniUSB-inngang. Tilkobling av lader og ekstrautstyr gjøres via miniUSB-inngangen, en løsning vi liker veldig bra fordi dette gjør at du ikke kun er knyttet opp til utstyr fra Motorola selv.

Batteriet i Slvr L7 er av typen som sitter gjemt under et deksel. Til tross for at batteriet er ganske lite, er bakdekslet så stort at det dekker nesten hele baksiden. Bakdekslet sitter godt på plass også etter et par uker i lommene våre.

Alt i alt opplever vi ingen ulyder eller slark i Slvr L7. Metalltastene øker kvalitetsfølelsen, og at tastene er helt flate byr ikke på noen problemer. Navigasjonstasten er også behagelig å bruke. Tatt i betraktning at de fleste telefoner på markedet i dag er nær dobbelt så tykke som Slvr må vi si oss imponert over jobben Motorola har gjort med design og byggekvalitet.

Skjerm og menyer - 

Akkurat som med veldig mye annet, er også skjermen i Slvr den samme som i V3 og V3i. Oppløsningen er 176 x 220 punkter, og skjermen kan vise 262 000 forskjellige farger. Den er skarp og lyssterk og kan sammelignes med skjermen til for eksempel Sony Ericssons K750i.

Skjermen er romslig nok til at du kan lese åtte linjer med tekst samtidig som telefonens informasjonslinjer vises. Bilder vises i flotte farger uten at det ser kornete ut, og du kan se korte videosnutter uten å plages av lav oppløsning eller liten skjerm.

Ufortjent dårlig rykte
Menyene i Motorolas telefoner har ikke gjennomgått all verden av forandringer i det siste, og er nok ikke kjent blant folk flest for å være brukervennlige. Til tross for hva andre mener vil vi likevel påstå at Motorola ikke er helt på bærtur med menyene sine.

I utgangspunktet er hovedmenyen delt opp i en matrise som viser 3 x 3 ikoner, men den kan også settes opp til å vises i listemodus. I tillegg kan du også bestemme hvilken rekkefølge ikonene skal komme i, slik at du enklest mulig finner frem til de funksjonene du bruker mest. Motorola har som noen andre produsenter muligheten til å forandre utseendet på menyene med såkalte temaer, noe som gjør mobilbruken mer fargerik for deg.

   


Motorola er en av de få produsentene som ikke bruker T9-systemet for ordlister i SMS, og har i stedet valgt å satse på et eget system kalt iTap. Du trenger ikke å bekymre deg for mye over det, det er bare en tilvenningssak. I hovedsak er systemet på L7 mye av det samme som du finner på for eksempel Sony Ericssons telefoner.

Oppsumeringsvis vil vi klø oss litt i hodet, og lure på hva som gjør at mange oppfatter Motorolas menyer som lite brukervennlige. Funksjonaliteten er god, med mange tilpasningsmuligheter og intuitive ikoner.

Motorola Slvr L7 med abonnement

Motorola Slvr L7

Motorola Slvr L7 med abonnement   Les mer »

Motorola Slvr L7   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen