Motorola skal lage Intel-mobiler

Motorola skal lage Intel-mobiler

Flere Android-mobiler får Intel-innmat.

Intel har inngått et flerårig samarbeid med Motorola Mobility og Lenovo om å utvikle smarttelefoner og nettbrett. Det kom frem i en tale Intels toppsjef Paul Otellini holdt tirsdag kveld på CES i Las Vegas.

Intel har lenge varslet at de vil ta opp kampen mot ARM, som dominerer på Android-baserte smarttelefoner. Selskapet sendte for ikke lenge siden ut referanseenheter basert på en ny og mer strømgjerrig Atom-prosessor tilpasset smarttelefoner. Den er basert på x86-arkitektur, og har fått kodenavnet Medfield.

Ifølge Otellini vil de første Android-mobilene med Intel-innmat dukke opp i løpet av året. Lenovos telefoner vil foreløpig kun bli tilgjengelig i Kina i andre kvartal, mens Motorolas telefoner vil komme på markedet en gang i løpet av andre halvår.

Fra før har også LG annonsert Intel-mobiler, men disse vil ifølge LG i Norge sannsynligvis kun bli solgt i USA i første omgang.

System-on-a-chip

Ifølge Otellini skal de nye Medfield-brikkene bruke såpass lite strøm at de kan konkurrere med ARM. I motsetning til tidligere Atom-prosessorer, er Medfield en såkalt "system-on-a-chip" (SoC), og inneholder blant annet prosessor (CPU), grafikkprosessor (GPU) og minnekontroller. Brikken er produsert med en 0,32 nanometer produksjonsprosess, og prosessoren har én kjerne som kjører på 1,6 GHz.

Amobil er tilstede på CES, og kommer tilbake med mer informasjon om de nye Intel-mobilene senere. Vi kommer også med en "sniktitt" på Intels referansemobil, med bilder.

Les også: LG Først med Intel-mobil

Alle sakene våre fra årets CES-messe finner du her

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen