Motorola satser på Smartphone

Da nettstedet MoDaCo for en uke siden kunne publisere det som skulle være de første bildene av en mobiltelefon fra Motorola med Microsofts operativsystem, spredde nyheten seg som ild tørt i gress, og diskusjonen gikk høyt og lavt om dette i det hele tatt kunne være en telefon fra den amerikanske mobilprodusenten.

I dag ble det klart at Motorola faktisk er i ferd med å utvikle en slik mobiltelefon, etter at det amerikanske reguleringsbyrået FCC la ut bilder av telefonen i forbindelse med en godkjennelse for salg i USA. Den nye mobiltelefonen vil få navnet Motorola V700, og skal produseres av det taiwanske firmaet Chi Mei Communications.

V700 er hakket mindre enn den kommende Mitac Mio 8380 og har kvittet seg med den utvendige antennen, men mangler til gjengjeld et integrert kamera, og vil dermed trolig bli den minste Smartphone-baserte mobiltelefonen på markedet når den lanseres en gang mot slutten av året. Ut fra spesifikasjonene ser den også ut til å bli en av de rimeligste.

Av detaljer som har kommet frem, er det klart at V700 vil være en trippelbånds-telefon med mulighet for å utvide minnet ved hjelp av en kortplass for minnekort i SD/MMC-format. Hvor stort minnet er i utgangspunktet, eller om SD-plassen har støtte for SDIO, er enda uklart. Den vil også bli den første Smartphone-telefonen med stemmestyring.

Det er interessant å merke seg at V700 kommer med en såkalt rulleknapp, mest kjent som en 'jog dial'. Dette er noe vi har sett lite av på mobilfronten i det siste, sånn rent foruten rulleknappen til P800, og det kan bli spennende å se hvordan Motorola har planer om å utnytte denne funksjonen. Ellers kan ikke telefonen sies å ha noe særlig av designmessige nyheter.

Det som er den virkelige nyheten ved dagens avsløring, er imidlertid ikke V700 i seg selv. Det er at Microsoft endelig har fått en av de store mobilprodusentene på kroken, ved å få dem til å satse på Smartphone-platformen. Dette er en meget stor seier for programvaregiganten, som hittil har strevd fånyttes i flere år for å oppnå akkurat dette.

Med Motorola på laget stiller plutselig Microsoft adskillig sterkere enn det de har gjort med noen få operatører som Orange og tilfeldige produsenter som taiwanske HTC og Mitac på laget, da de endelig har fått innpass blant det man kaller "de fem store" i mobilmarkedet. Det konkurrende Symbian-konsortiumet har dermed med et mistet litt av usårbarheten sin.

Med en markedsandel på fattige 6 prosent av det europeiske markedet for såkalte smart-telefoner, er det nok fremdeles et stykke igjen til Smartphone utgjør noen reell trussel for det godt etablerte SymbianOS. Dagens avsløring kan imidlertid være det første tegnet på en adskillig mer positiv utvikling for det nye operativsystemet i tiden fremover.

Du finner en rekke detaljerte og høyoppløselige bilder av V700 hos MoDaCo.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen