Motorola satser på design


(Klikk for større bilde)

Motorola viste i dag frem to søstermodeller til den mye omtalte designtelefonen V3 RAZR. Modellene, ved navn PEBL V6 og SLVR V8, bygger videre på designlinjen til V3 og byr begge på spesifikasjoner som MP3-spiller, Blåtann, kamera og EDGE.

Først ut er PEBL V6, som ved første øyenkast kan virke som en noe lubben versjon av den ellers supertynne V3. Ved nærmere øyensyn vil man se at dette er helt tilsiktet, og PEBL er ment å være et ovalt alternativ fra Motorola til de designbevisste av oss som synes at V3 blir litt i tynneste laget.

Andre modell ut, SLVR V8, er ment å være et klassisk motstykke til V3, og bygger på samme konseptet med et supertynt ytre og et rått indre. SLVR har fått samme knappesats som V3, og minner svært om søstermodellen i formgivningen. Vekten på 85 gram tyder også på at SLVR kan bli et kjærkomment alternativ til de av oss som vil ha minst mulig på innerlommen.

Ulikt ytre, identisk indre
Spesifikasjonsmessig ligger både PEBL og SLVR i samme løype som V3, da kun med noen få unntak. Skjermene i PEBL og SLVR er for eksempel helt lik den i V3, med en oppløsning på 176 x 220 punkter. Selve skjermene er av typen TFT og kan vise hele 262.000 farger.

Kameraet i modellene er av typen VGA, som gir bilder i oppløsningen 640 x 480 punkter. Kameraene skal også kunne ta opp videosnutter samt bruke digital zoom, men det er ikke oppgitt noen ytterligere informasjon omkring hvilken oppløsning videofunksjonen vil bruke.

På teknologiske siden er det enkelte forskjeller. SLVR V8 blir den trolig lekreste telefonen med Push-To-Talk så langt her til lands, mens denne funksjonen mangler på PEBL. Begge modellene vil derimot ha EDGE, som byr på nedlastingshastigheter opptil 200 kbps.

Både V6 og V8 vil ha trippelbånd, som muliggjør bruk på andre siden av atlanteren. Begge modellene vil også ha Blåtann, slik at man kan overføre filer til andre telefoner eller koble til et trådløst headsett.

Media i fokus
I likhet med de fleste andre mobilprodusenter har Motorola forstått betydningen av MP3-støtte, og det er nok ingen tilfeldighet at begge modellene har mulighet til å spille av MP3-filer. Man kan dermed bruke telefonen som MP3-spiller om dette skulle være ønskelig.

Minnemessig er det en del forskjeller ute og går. Mens SLVR V8 kan by på plass til minnekort av typen T-Flash i tillegg til 5 MB internminne, må brukere av PEBL V6 nøye seg med 5 MB internminne. Dette er ikke spesielt mye tatt i betrakting at telefonen både har innebygget kamera og MP3-spiller.


Motorola V3 RAZR i svart

I tillegg lanserte Motorola en spesialutgave av suksessmodellen V3 i svart, som er spesifikasjonsmessig helt lik den originale modellen. Mer informasjon om V3 finner du i 'Syltynn Motorola'.

Prisen på de to telefonene er enda ikke fastsatt, men Motorola har satt lanseringsdatoene for de to modellene til henholdsvis andre halvår og tredje kvartal for PEBL V6 og SLVR V8. Vi vil selvfølgelig være tilbake med mer informasjon og test når den tid kommer.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen