Motorola rett i bøtta

Det russiske tollvesenet er nemlig på vakt, og tok nylig beslag i rundt 50 000 Motorola-mobiler av typen C-115. Telefonene kom til Russland som en del av en storforsendelse på nærmere 170 000 enheter.

Denne spesifikke modellen stråler ifølge nyhetsbyrået Prime Tass mer enn 2,5 ganger mer enn hva russiske myndigheter godkjenner, og dermed hadde de 50 000 D-115 ikke livets rett etter de var tatt over grensen. Det skriver nyteknik.se

På grunn av strålefaren ble mobiltelefonene derfor tilintetgjort i et destrueringsanlegg i Moskva, i stedet for å gå ut til en av landets største mobilforhandlere.

Skyldfordeling
Mobiltelefonene er ifølge nettstedet produsert i Kina, Brasil og Singapore og var på vei til russiske Euroset-forhandlere.

Motorola hevder sin uskyld og sier stråleverdiene oppfyller kravene de russiske strålevernsmyndighetene har satt, mens importøren og forhandleren Euroset peker på Motorola som syndebukk.

SÃ¥ er det vel klart for en gammeldags drakamp om hvem som skal dekke kostnaden for de 50 000 ikke lenger eksisterende C-115-mobilene.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen