Motorola Razr V6 Maxx

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Design og byggekvalitetStørrelse: 19,5 x 5,3 x 1,6 cm
Vekt: 105 gram
Form: Kamskjell
Skjerm: 2,2 tommer
Snarveistaster: "Smarttast" (for musikk, låsing av snarveistastene), volumtaster (også for å endre profil), kameratast
Kamera: Ja
Uttak: Mini-USB
Pris: ca. 4000 kroner (klasse F)

Slik vurderer vi
Musikktastene lyser opp, og er varmefølsomme.
Musikktastene lyser opp, og er varmefølsomme. (Alle foto: Einar Eriksen)
Tastene er gode.
Tastene er gode.
V6 Maxx er ikke akkurat tykk.
V6 Maxx er ikke akkurat tykk.
Glassruten foran er speilblank.
Glassruten foran er speilblank.

Vi takker Elprice.no for utlånet av Motorola V6 Maxx.

Motorola Razr V6 Maxx er produsentens nyeste mobil i den berømte Razr-serien. Ja, berømte, for det er nemlig denne serien Motorola har blitt best kjent for den senere tid.

Da den første Razr-telefonen kom på markedet var den så syltynn at en samlet teknologipresse fikk pustebesvær. V6 Maxx er bare én millimeter tykkere, så vi kan ikke klage over størrelsen.

Likevel kan vi heller ikke kalle den syltynn, med tanke på Samsungs nye Ultra-mobiler måler ned til under halvparten av tykkelsen til V6 Maxx.

God kvalitetsfølelse
På V6 Maxx er det ingen verdens ting som minner om billige byggematerialer. Hele mobilen virker solid.

Mesteparten av mobilen har et belegg av et materiale som minner litt om gummi, akkurat som eksempelvis Samsung E730. Dette gir høy friksjon, slik at mobilen din ikke faller ned fra bordet så snart naboen din spiller musikk på steroanlegget sitt.

Fremsiden av mobilen er dekket av en stor plexiglassplate. Dette ser stilig ut med tanke på at den er skinnende og speilblank. Men denne er også en magnet for fettflekker og fingermerker, noe som gjør at telefonen ofte ser mindre pen ut.

Som de fleste andre kamskjellstelefoner, har V6 Maxx to skjermer. Det gjør at du kan sjekke klokkeslettet, batterilevetiden eller hvilken sang du hører på uten å måtte åpne telefonen.

I tillegg har den varmefølsomme musikktaster på utsiden. Dette synes vi er en genial måte å kunne styre musikken på utsiden av telefonen uten at utseendet på telefonen ødelegges av klumpete taster. Musikktastene gir forøvrig grei respons, og er plassert på en logisk måte.

Når du åpner V6 Maxx, ser den veldig lik ut som sine forgjengere. Tastematten er for eksempel i samme stil som det andre Razr, Rizr og Krzr-modellene har.

Tastene fungerer greit i praksis. De er adskilt med gummirander slik at du ikke treffer feile taster, og de er i tillegg behagelige i bruk.

V6 Maxx har en mini-USB-port på venstresiden bak en liten luke. Denne brukes til både lading, dataoverføring og for tilkobling av hodesett.

Det V6 Maxx ikke har, er en minijack-utgang for hodesett. At den ikke har det innebygget er forsåvidt greit, men det burde ha fulgt med en overgang i salgspakken.

Det er spesielt plagsomt siden hodesettet som fulgte med absolutt ikke passet undertegnedes ører i det hele tatt. De datt til stadighet ut av øret, og var smertefulle å ha i ørene.

I tillegg fungerer det ikke helt som en drøm å ha hodesettet koblet inn i siden av telefonen når den skal ligge i lomma og spille musikk.

Se flere bilder av V6 Maxx i prisguiden >

Skjerm og menyerSkjerm: TFT, 262 000 farger
Oppløsning: 240 x 320 punkter
Operativsystem: Motorolas eget
Meny: Rutenett, 3 x 4 ikoner
Tekst: iTap, vanlig
Firmware: R26111VL_U_96.66.73BR

Slik vurderer vi

Hovedskjermen til V6 Maxx er skarp og klar, lett å se på i sollys og viser klare farger. Om vi skulle sette fingeren på noe, må det være at den godt kunne vært noe større enn bare usle 2,2 tommer. En større skjerm ville gitt bedre oversikt, og en bedre innlevelse hvis du skal se video på mobilen.

Den utvendige skjermen er på 1,3 tommer, og egner seg til sitt bruk. Denne skjermen brukes blant annet til å vise hvilken sang du spiller, og du kan også bla i musikkarkivet ditt. I tillegg til å se klokkeslettet, batterilevetid, dekning og hvem som ringer.

Denne ytterskjermen har også stor nok oppløsning til at du kan ha et bakgrunnsbilde.

Skjermen er skarp, men menyene er de samme gamle.
Skjermen er skarp, men menyene er de samme gamle.

V6 Maxx er ingen smarttelefon. Den kan blant annet ikke legge hva som helst på utklippstavlen, eller fritt kjøre flere oppgaver samtidig, slik du kan på mobiler med Series 60 eller med Windows Mobile.

Likevel har du en primitiv form for fleroppgavebehandling, som gjør at du kan spille musikk samtidig som du gjør andre ting.

Menysystemene i V6 Maxx er det samme som Motorola har brukt i evigheter. Oversettelsene til norsk er også like dårlige som før. Slike ting kan bli frustrerende i lengden. Og kanskje til og med vanskelig å forstå noen ganger.

Et ekesmpel er inne i kalenderen. Her er "plassering" der avtalen skal finne sted og med "noter" menes det notater. Enkelte uttrykk har også Motorola glemt å oversette til norsk, som for eksempel "travel" som betyr reise. Vi lurer på hvor mye det egentlig kan koste å ansette en oversetter.

Det at Motorola har brukt nesten de samme menyene så lenge vi kan huske, gjør at menyene ikke ser like pene ut som de gjør på mange nye mobiler fra andre produsenter. Vi synes absolutt det er på tide med en liten oppussing i menysystemet.

Forøvrig er menyene praktiske i bruk, så snart du blir vant med de. V6 Maxx er også imponerende responsiv i menyene. I hvilemodus kan du sette opp snarveier til funksjoner du bruker ofte, slik at du kan bla frem de mest brukte funksjonene lynkjapt.

Det er også enkelt å skrive SMS med Motorolas iTap-system, som er litt annerledes enn T9-systemet de fleste andre mobiler bruker. I motsetning til T9 vil iTap hele tiden lære seg nye ord mens du skriver, uten at du trenger å åpne et eget vindu for å skrive inn et nytt ord.

Bruker du ikke ordbok går det også raskt og smertefritt å skrive SMS med V6 Maxx. De tegnene du trenger er som oftest lett tilgjengelig, og lett å finne frem til.

Motorola Razr V6 Maxx med abonnement

Motorola Razr V6 Maxx

Motorola Razr V6 Maxx med abonnement

Motorola Razr V6 Maxx

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen