Test

Motorola Razr V3x

Design og byggekvalitet - 

Spesifikasjoner:

Størrelse: 9,9 x 5,5 x 2,0 cm
Vekt: 125 gram
Form: Kamskjell

Snarveistaster: Volum, stemmegjenkjenning, kamera, programmerbar valgfri.

Kamera: Ja
Uttak: USB-port
Eksternt antenneuttak:
Nei

Pris: Fra ca 2800 kroner

Razr er telefonserien som tok både presse og mobilkjøpere med storm på grunn av tynne telefoner og metallfinish.

Det den syltynne første-Razren V3 manglet i spesifikasjoner, tok den igjen i utseende.

Da oppfølgeren til V3, V3i dukket opp, var det mange som satt pris på at telefonen endelig var utstyrt med minnekortstøtte. Dessuten var telefonen like tynn som sin forgjenger.

Nå er tredje generasjon med Razr-telefoner her, i form av V3x. Denne telefonen er den desidert mest funksjonsrike Razr-utgaven. Men samtidig er den også den telefonen som har beveget seg lengst vekk fra det originale konseptet.

Tjukkas
V3x er nemlig alt annet enn tynn, og metallet som forgjengerne er bygget i, er byttet ut til fordel for plast. Den eneste metalldetaljen som er igjen, er tastaturet, som fortsatt har den velkjente Razr-utformingen.

V3x i er omtrent like lubben som kamskjelltelefoner flest, bortsett fra at den er en god del bredere over baken. Telefonen er heller ingen lettvekter.

Alt i alt burde telefonen gli ned i de fleste lommer, men V3x vil kjennes mye bedre enn V3 og V3i.

Som nevnt, er tastaturet på innsiden av telefonen omtrent likt som på de forrige Razr-telefonene. Dette betyr at det er laget i metall, og ikke har taster som stikker opp, slik som på telefoner flest.

Tastesettet byr på seks menytaster og et sett piltaster, snarveistaster på hver side av telefonen, og nummertaster.

Tastaturet er behagelig å bruke, er fullstendig slark- og knirkefritt, og så godt som lydløst.

V3x føles alt i alt godt skrudd sammen, bortsett fra batteridekselet, som er litt slarkete. Telefonen er også litt baktung, noe du merker når du flipper telefonen opp.

Skjermer og menyer - 

Spesifikasjoner:

Hovedskjerm: TFT, 256 000 farger
Oppløsning: 240 x 320 piksler
Fysisk størrelse: 2,2 tommer

Ytterskjerm: CLI, 65 000 farger
Oppløsning: 96 x 80 piksler

OS: Motorola
Meny: Proprietært
Tekst: iTap

Menysystemet som sitter i V3x er det samme som Motorola har brukt i de fleste av telefonene sine i lang tid.

I hvilemodus kan du sette opp snarveier til funksjoner du bruker ofte. Hovedmenyene er også oversiktlig, men kanskje ikke den peneste på markedet.

Det er også enkelt å skrive SMS med Motorolas iTap-system, som er litt annerledes enn T9-systemet de fleste andre telefoner bruker. I motsetning til T9, vil iTap hele tiden foreslå hele ord, og lære seg nye underveis, uten at du trenger å åpne et eget vindu for å skrive inn et nytt ord.

Så langt ser det meste bra ut. Men det er før du åpner undermenyene. Om du ikke er vant til å bruke Motorola-systemet, er det stor fare for at menyene kan oppleves som forferdelig rotete.

Hæ?
Undermenyene er preget av ulogisk oppsett, håpløse oversettelser og inkonsekvente løsninger. For eksempel må du velge "kopier" om du vil sende et bilde via blåtann. Derfor er det lett å bli forvirret når man velger "send". Dette valget fungerer nemlig bare om du skal sende bildet i en MMS.

Vi vet Motorola har brukt uttrykket "rydd opp meldinger" for å slette meldinger i flere år. Men hvorfor ikke bare kalle valget "slett meldinger"?

Og hvem skulle gjettet at snarveien til "typer" angir profiler. Og at inntasting av nummer ligger under "notisbok". Hvis du går inn under innstillingsmenyen for hovedskjermen, finner du valget "oppsett", hvor valgene er "midtstilt" og "venstrejustert", uten at dette er forklart i det hele tatt.

Dessuten klør vi oss i hodet over innstillingsmenyen "første oppsett", hvor en del av innstillingene til telefonen ligger, mens resten ligger under helt andre menyer. Hvorfor ikke bare samle alt under én meny som heter for eksempel "telefoninnstillinger" eller noe annet logisk?

Vi kommer stadig vekk over ord og uttrykk vi rett og slett ikke forstår, og det føles i det hele tatt som om mobilen kommer fra en annen verden, med helt andre menytradisjoner enn de vi er vant med fra europeiske produsenter.

Lyspunktet er hovedskjermen. Denne er klar og skarp, og yter bilder og video full rettferdighet.

Ytterskjermen er derimot ikke så mye å skryte av. Den er blass og lavoppløst.

Vi kan heller ikke forstå hvorfor det ikke går an å låse sidetastene på telefonen når du ikke bruker den. Om du har noe annet i lommen, kan du være sikker på at ringelyden enten skrus opp eller ned, eller at du aktiverer en annen profil, slik at du ikke hører at telefonen ringer. Dessuten er det fare for at du opplever å finne masse bilder av innsiden på bukselomma i bildegalleriet.

Alt i alt er det mye negativt å si om menyene til V3x. Motorola burde tilpasse oversettelsen bedre, og bruke ord og uttrykk alle andre mobilprodusenter bruker. Det hjelper ikke at menyene er rotete og inkonsekvente. Dessuten er det menyvalg vi ikke forstår hva gjør. Vi mener det ikke burde være nødvendig å pugge bruksansvisningen for å bruke en telefon.

Du kan velge å elske eller å hate Motorola-menyene. Vi heller mot det siste.

Motorola Razr V3x med abonnement

Motorola Razr V3x

Motorola Razr V3x med abonnement   Les mer »

Motorola Razr V3x   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen