Test

Motorola Razr V3i

Design og byggekvalitet - 

Motorola har de siste to årene hatt stor suksess med Razr-serien sin. Den første Razr-modellen, V3, har solgt langt mer enn det Motorola beregnet, og produsenten har fulgt opp suksesen med en rekke nye lekkerbiskener. Blant er V3i - oppfølgeren til V3.

Med en høyde på 9,8 cm og en bredde på 5,3 cm virker V3i å være en helt normal størrelse. Men det er helt til du ser at den ikke er mer enn 1,4 cm tykk. V3i er nøyaktig like tynn som V3, og selv i dag, ett år etter at V3 kom på markedet, er det helt i toppsjiktet blant telefonene du får i norske telebutikker.

Den tynne formen har blitt hele salgsargumentet for Razr-serien, og vi forstår hvorfor. I løpet av uken med testing merket vi hvor mye enklere det er å håndtere telefonen når den er tynn, og hvor lett den sklir ned i både lommer og vesker. Det er med andre ord ikke vanskelig å forstå hvorfor folk vil ha tynne telefoner. Vi lever tross alt i en tid der tettsittende klær er mote, og folk trenger telefoner som kan passe ned i bukselommen.


(Klikk for større bilde)

V3i er utformet i børstet aluminium og lekker hardplast. Materialbruken har ikke bare designmessige fordeler, men bidrar også til at det ikke finnes spor av knirkelyder eller slark i telefonen. Det gjenstår ikke det fnugg av tvil om at dette er et kvalitetsprodukt. I det hele virker det som om hver eneste del av telefonen er sveiset sammen med den største presisjon. Bare det å ta av batteridekselet byr på en ganske stor utfordring, for når det først sitter, så sitter det.

Vi sitter igjen med et kvalitetsinntrykk av V3i som er helt i særklasse. Vi må helt tilbake til Nokias 8800 for å finne noe lignende, og Nokias alternativ er over dobbelt så dyrt.

Greie taster og hotswap
Men som de fleste designbevisste nok smertelig har erfart, utseende er ikke alt, og det gjelder selvfølgelig også for V3i. Og ettersom et stort antall designtelefoner ofte sliter med upraktiske tastesett, som for eksempel Nokias 7380 og 8800, så var vi spent på om Motorolas designere hadde klart å kombinere det fine designet med et funksjonelt tastesett.

Heldigvis har Motorola klart det, for tastene er behagelige å bruke. Tastesettet har et normalt oppsett med store talltaster, femveis piltast og enkelte menytaster på siden, og burde dermed ikke være en utfordring for noen. I tillegg er hver enkelt tast ringet inn med et lite gummilag, slik at svaksynte kan ha muligheten til å føle seg frem til hvilken tast de skal trykke på.

Et problem, som forsåvidt ikke kan gjøres noe med, er at tastene er noe grunne. Det skyldes jo enkelt og greit at V3i er syltynn, og dermed ikke har så mye å gå på i dybden. For å bøte på skaden,har Motorola gjort tastene harde. Dermed merker du godt om du har trykket ned tasten eller ikke. Så det å skrive lengre meldinger med V3i er ingen sak.

Ellers kan det nevnes at V3i har muligheten til å skifte minnekort mens telefonen er på. Men du må allikevel ta av batteridekselet for å kunne bytte kort, noe som er litt upraktisk.

Alt i alt er V3i den desidert mest komplette designtelefonen til nå. Spenstig design og lekker materialbruk, er kombinert med funksjonelle designløsninger og et bra tastesett. Med andre ord er ikke V3i noen kopi av designfloppen 7380, som vi testet for en måned siden, men en telefon som både vil tilfredstille den designbevisste såvel som den som er mest opptatt av det funksjonelle.

Motorola Razr V3i med abonnement

Motorola Razr V3i

Motorola Razr V3i med abonnement   Les mer »

Motorola Razr V3i   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen