Motorola Q er på vei

I fjor sommer annonserte Motorola tastaturtelefonen Q, som skulle være en solid konkurrent både til RIMs Blackberry-modeller og som også kan bli et stikk i siden til Nokias kommende E61. Q skulle etter planen komme i butikkene i løpet av første kvartal av 2006. Nå, i slutten av mars, er det fortsatt ingen eksemplarer av Q å se i butikkhyllene.

Telefonen er imidlertid rett rundt hjørnet. Det sier i hvert fall Motorola selv, som i følge det svenske nettstedet Mobil.se har annonsert at salget av telefonen skal begynne i april.

Det er liten tvil om hvilken del av markedet Motorola ønsker å nå med sin Q-modell. Stadig flere ønsker å kunne lese og sende e-post kjapt og effektivt mens de er på farten, og spesielt forretningsfolk får en enklere hverdag ved å kunne ha med seg postkassa i lomma.

Med sitt fulle qwerty-tastatur og en 320 x 240 pikslers stor skjerm, burde Q være idéell for deg som må skrive mye på liten tid. Q er også rikelig utstyrt med taster som skal gjøre navigasjonen lettere. I tillegg til navigasjonstaster og funksjonstaster, har Q også et rullehjul på siden, slik som RIMs Blackberry-modeller.

Windows Mobile 5.0
Motorola har valgt å utstyre Q med Windows Mobile 5.0, som er den seneste versjonen av Microsofts operativsystem for mobile enheter. Her får du med programmer som blant andre Internet Explorer, Word og MSN Messenger i mobile utgaver, samt Microsofts Exhange. Du kan også installere tredjepartsprogrammer på Q om du ønsker det.

Q har også et kamera, som kan ta bilder i en oppløsning på 1,3 megapiksler. Denne oppløsningen er ikke så mye å rope hurra for lenger, men så er det sannsynligvis ikke på grunn av kameraet de fleste kommer til å kjøpe seg et eksemplar av telefonen. Telefonen har støtte for minnekort av typen MicroSD, slik at du har opp til 2 GB lagringsplass for bilder og andre dokumenter.

Motorolas Q-modell har flere muligheter for å kommunisere med andre enheter. Med blåtann og infrarød kan du koble deg trådløst til andre enheter, mens mini-USB-porten gir deg mulighet til å koble Q opp mot PC via kabel.

Har du det travelt, og skal sende store filer eller surfe på nett over mobilnettet, kan det å bruke Q bli en selsom opplevelse. Q har nemlig støtte for verken 3G eller EDGE, slik at du må nøye deg med GPRS når du skal sjekke e-posten din eller surfe på nett. Støtte for Wi-Fi finnes heller ikke.

Vil du lese mer om Q mens du venter på at modellen skal komme i butikkene, kan du lese vår originale artikkel "Moto Q - sylslank tastaturtelefon". Prisen på Q er fortsatt ukjent.

(Kilde: Mobil.se)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen