Motorola på billigsalg

Det er GSM-standardens skytsengel, GSM Association (GSMA), som har avslørt at det planlegges produksjon av en ultrabillig mobiltelefon. Prosjektet har arbeidstittelen "sub-$40"-mobiltelefonen. Med andre ord, en mobiltelefon som ikke skal koste mer enn ca. 250 kr.

Idag har over 80 % av verdens befolkning mulighet til å bruke mobiltelefon. Det er i midlertid kun 25 % som benytter seg av tilbudet. Denne voldsomme kontrasten har sammenheng med prisene på mobiltelefonene. Folk i utviklingsland er ikke i stand til å fremskaffe nok penger til å kjøpe seg en mobiltelefon med industrilandenes priser, og i tillegg har ikke mobilprodusentene mulighet til å presse prisene ned på et nytt lavnivå.

Det er 8 av verdens mobiloperatører, deriblant Telenor Mobil, som har bidratt til å utforme spesifikasjonene til den nye lavpristelefonen. Spesifikasjonene ble deretter sendt til 18 forskjellige mobilprodusenter, som hver laget sitt forslag til enheten. Det var imidlertid Motorolas forslag med navn C114 som falt best i smak.

Det skal i første omgang produseres 6 millioner eksemplarer av C114. Disse skal sendes ut før andre kvartal av 2005. Det ærefulle oppdraget er en fjær i hatten for Motorola, og skaffer selskapet en enorm mengde publisitet. De 6 millioner telefonene tilsvarer 1% av verdens mobilmarked, og den ene prosenten kan bli et viktig trumfkort for Motorola i kampen mot Samsung om å forbli verdens andre største mobilprodusent.

GSM Association håper senere å få enda flere mobiloperatører på laget. Et større antall deltakere i prosjektet vil minske kostnadene ytterligere. Forbundet ønsker med tiden å presse prisen på billigtelefonene ned til $30, altså knappe 200 kr.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen