Motorola P790 Portable Charger

"Det var en våt, kald og stormfull novembernatt. Geir Arne angret på at han så kjekt hadde veddet på at han kunne overnatte i Hufseskogen kun iført badeshorts og gymsokker. Sulten og kulden hadde for lengst tatt knekken på motivasjonen. Klokken var blitt 0330. Det var på tide å ringe mamma. Han fisket opp telefonen fra den frosne shortsen, men ble møtt av et grufullt syn. "Batteriet må lades opp." – Pokker, nå skulle jeg hatt en P790, skrek han høyt, før nattens umiskjennelige stillhet atter senket seg."

Alternativ tekst mangler
(Alle foto: Marius S. Eltervåg)

At mobiltelefonen går tom for strøm er noe de fleste har opplevd. Mange vil nok også nikke samtykkende til at dette ofte skjer på de minst passende tidspunkt. Vi har fått prøve Motorolas nødløsning for slike tilfeller: P790 Portable Charger.

P790 er i bunn og grunn ikke noe annet enn en lader med innebygd batteri, slik at du kan lade telefonen din selv om du ikke er i nærheten av et strømuttak. Laderen kan brukes av alle mobiltelefoner som kan lades via miniUSB. Dette inkluderer blant annet Motorolas Razr-serie,Blackberry-telefonene og en rekke Windows-telefoner. (Vær obs på at noen telefoner, for eksempel Nokia 5300, har miniUSB-spor som ikke støtter lading, og dermed ikke kan bruke P790).

Batteriet i P790 har en styrke på 1700 mAh, noe som ifølge Motorola skal kunne gi opp til 400 minutter ekstra taletid. Du skal også kunne lade telefonen fullt opp to ganger, mens et blåtannhodesett skal kunne lades 10 ganger før laderen er tom for strøm.

Design og brukervennlighet
Ettersom P790 er skal bæres i tillegg til telefonen, er det viktig at den ikke tar for mye plass. Med sine 79 gram veier laderen like mye som mange mobiltelefoner, så å drasse den med seg i lommen er ikke særlig praktisk. Å ta den med seg i håndveska, ryggsekken eller lignende er imidlertid ikke noe problem, og det er nok også slik den er ment å brukes.

Alternativ tekst mangler

Når laderen ikke er i bruk er miniUSB-pluggen inne under skallet. For å få frem pluggen skyver du enkelt og greit knappen på oversiden fremover. Ladingen starter et par sekunder etter at du har koblet P790 til mobiltelefonen.

Ytelse
For å se hva P790 er god for, testet vi den på en utladet Motorola Krzr K1. Deretter koblet vi på P790, og la telefonen til taletidstest. Prosedyren for hvordan vi tester taletid finner du i artikkelen "Mobilene som holder ut alt".

Alternativ tekst mangler

Vi må innrømme at vi på forhånd ikke hadde helt troen på å oppnå 400 minutter ekstra taletid ved å plugge inn nødladeren. Taletidstesten satte imidlertid en effektiv stopper for fordommene våre. En helt utladet Motorola KRZR K1 holdt nemlig ut hele åtte timer og åtte minutter, som tilsvarer 488 minutters taletid. Vi er imponert.

Alternativ tekst mangler

Konklusjon
Motorolas P970 holder definitivt hva produsenten lover, og mer til. Dette er et produkt som burde være med på enhver festival, hyttetur eller andre utflukter der det kan være vanskelig å finne uttak til den vanlige mobilladeren sin. Vi kan altså trygt anbefale nødladeren til alle som har telefoner med støtte for lading via miniUSB.

Motorola P790 portable charger

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen