Motorola med WLAN

Fujitsu og Net-2Com var først med å annonsere støtte for trådløst nettverk på en prototype mobiltelefon. Nå ser det ut som Motorola gjerne vil være nestemann, med modellen CN620.

Etter at bærbare PCer ble populært ble det vanlig å bygge ut trådløse nettverk på blant annet kaféer, resturanter, bensinstasjoner, skoler, busser og hjemme. En av grunnene til dette er for å gi deg muligheten til å jobbe mens du tar deg et måltid på et utested eller tar deg et stopp på en bensinstasjon for å sende noen viktige e-post. Etter de bærbare PCene var det PDAenes tur til å utstyres med teknologien. Nå ser det ut til at det er mobiltelefonenes tur. Rekkevidden på WLAN er 100 meter.

Teknologien for trådløst nettverk er i bunn og grunn stor og klumpete. Det har fram til nå vært et problem å plassere teknologien i noe så smått som en liten mobiltelefon. Motorola viser på sin side at det er allikevel mulig å lage en liten telefon med denne teknologien innebygget.

Det gjenstår å se om Motorola også har gjort noe med den andre ulempen med trådløst nettverk på mobilen. Batterilevetiden blir nemlig ganske kraftig redusert med å plassere muligheten for trådløst nettverk på mobilen. Hvis ikke Motorola har løst dette problemet, håper vi på å kunne deaktivere modulen for trådløst nettverk.

Motorola avslører at funksjonen for det trådløse nettverket lar deg ringe gratis til en annen telefon med denne funksjonen aktivert. Når du kommer utenfor rekkevidde i forhold til den andre telefonen vil samtalen automatisk bli flyttet til GSM-nettverk.

I løpet av sommeren gir Motorola ut mer informasjon om mobiltelefonen, men lanseringen kommer nok ikke til å finne sted i år 2004.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen