Motorola med mobil iTunes

E1060 - Ung og sprek
Av de tre nykommerne til Motorola er E1060 den rimeligste modellen. Til tross for en lav pris kan det nye 3G-håndsettet by på doble kameraer, 1,3 megapiksler til fotografering og VGA-kamera for videotelefoni. 32 MB internminne og mulighet for inntil 512 MB minne i form av TransFlash minnekort.

Det kommer neppe som noen overraskelse at telefonen håndterer en rekke media-formater. Man kan spille av MP3-filer og MPEG4 video, i tillegg til Microsofts alternativ: WMA og WMV.

Det er interessant å se støtte for det Microsoft-eide WMA-formatet i en telefon som er utstyrt med en Java-versjon av iTunes fra Apple. Her har man tydelig satset på musikk fra begge leire i den digitale musikkbransjen.

Det er lite informasjon rundt iTunes-delen foreløpig, men Amer Husaini, visepresident for Motorolas mobilavdeling i Europa, Midt-Østen, Afrika og Sør-Asia, forteller at iTunes vil bli være standardprogrammet for avspilling av musikk, men at Motorola fortsatt vil satse på støtte for andre formater, som for eksempel RealAudio [og WMA].

Full blåtann-funksjonalitet skal nå være på plass, noe som også gjelder i E1020, E1160 og A1010, og Motorola forteller også at en chatte-klient er på plass. Om det er snakk om MSN Messenger, Jabber, eller en annen form for mobil-chat, informeres det ikke om.

E1120 - stil og funksjonalitet
Nestemann ut, E1120 har mye til felles med sin iTunes-baserte søstermodell. Begge spiller av musikk lagert som MP3-filer, de har samme støtte for TransFlash-minnekort og begge de to modellene har doble sett med kameraer.

Men på ett punkt er det en vesentlig forskjell på de to telefonene: I E1120 finner vi et kamera på 3 megapiksler. Motorola blir dermed først ut i Europa med så høy oppløsning på et mobilkamera. Autofokus og fotolys skulle gi ytterligere muligheter for nye blinkskudd til fotoalbumet. En dedikert fotograferingsknapp gir rask tilgang til kamerafunksjonen, og i fotomodus kan telefonen holdes som et digitalkamera og vise skjermbildet i landskapsformat.

Med en diskret utforming i sort og sølv ser Motorola ut til å sikte seg inn mot en mer voksen målgruppe med E1120. Telefonen har likevel ett og annet å by for den som er sulten på moro: Kraftige stereohøyttalere, 3D-lyd og forbedret støtte for 3D-spill, er på plass.

A1010 - lommedatamaskin
Den nye A1010 vil være en oppgradering av A1000, Motorolas 3G-tilbud til Europa. Det er en sammenblanding av PDA og mobiltelefon, med trykkfølsom skjerm og 3G. A1010 har fått et oppgradert kamera og har nå to megapiksler til rådighet, i tillegg til et VGA-kamera for bruk i videosamtaler og lignende.

Operativsystemet på A1010 er SymbianOS 7, og Motorola har valgt å kjøre UIQ 2.1 som menysystem. UIQ er samme løsning som Sony Ericsson bruker i sin P910, og A1010 kan bli en heftig utfordrer for nettopp Sony Ericssons toppmodell. De to hybridene deler mye funksjonalitet, men Motorola kan i tillegg slå i bordet med blant annet 3G-støtte i sin modell.

Også denne modellen fått TransFlash-minnekort. Den spiller filer av MP3-format, og kan dessuten ta opp og spille av MPEG4 videofiler. Skjermen er av TFT-typen, har 208 x 320 punkters oppløsning og er trykkfølsom.

Applikasjonen Picsel gjør det mulig å lese og editere dokumenter av en rekke ulike formater. Word, Excel, Powerpoint og PDF er ikke noe problem, og nettleseren viser standard nettsider i enten fullt format, eller formatert for lommedatamaskiner ved hjelp av såkalt Small Screen Rendering.

Motorola venter å ha både E1060, E1120 og A1010 klar for salg i løpet av fjerde kvartal i år. Prisene på de tre nye modellene er foreløpig ukjent, men vil trolig dukke opp nærmere lanseringsdatoen. Mer informasjon om telefonene, samt andre nyheter fra Motorola, er å finne på nettstedet MotoInfo.