Motorola må skjerpe seg

Motorolas investorer er ikke fornøyde
Motorolas investorer er ikke fornøyde

Motorola klarte ikke å levere grønne tall for siste kvartal av 2006. Resultatene har falt selskapets investorer tungt for brystet, og nå krever de at Motorola skjerper seg.

- Motorola bør kanskje revurdere strategien om å la gårsdagens toppmodeller bli morgendagens billigmodeller, sier Mark Sue i RBC Capital, som er en av investorene til Motorola, til Cnet.

Sue snakker naturligvis om Motorolas Razr-telefoner, som har vært en stor kilde til suksess hos Motorola siden 2004. Men Razr-telefonene er ikke lenger bare for de rike mobilbrukerne. Det dukker stadig opp nye Razr-modeller for de med tynnere lommebok. Mens forhandlere i begynnelsen kunne ta opp til $800, eller over 5000 kroner for en Razr-modell, gis de nå praktisk talt bort, skriver Cnet.

Ny mobilserie?
Analytikere som har sett på Motorolas situasjon, foreslår alt fra å sparke ansatte og endre fabrikkenes strategier til ny pristaktikk. Men det mest tungtveiene forslaget er å komme opp med en helt ny serie lekre mobiltelefoner.

I følge Sue kan Motorola også gjøre det godt med en bedre balansegang mellom dyre, mellomdyre og billige mobiltelefoner.

- Jeg ser gjerne at de tar et skikkelig tak i kostnadsstrukturen sin. De må forstå at de ikke kan vinne en priskrig mot Nokia, sier Paul Sagawa i investeringsselskapet Bernstein til Cnet.

Du kan lese mer om Motorolas kvartalsresultater i saken "Nedtur for Motorola".

(Kilder: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen