Motorola kutter EDGE

Motorola har i all stillhet revidert spesifikasjonene for flere av sine toppmodeller. På grunn av en brikkefeil er ikke telefonene lengre utstyrt med EDGE. For de av modellene som ikke har 3G, betyr det at man må nøye seg med vanlig GPRS. Dette gjelder blant annet telefonene PEBL, SLVR, E895 og A910.

En talsmann for mobilprodusenten forklarer at årsaken til dette er at EDGE-brikkene ikke tilfredsstiller selskapets krav til kvalitet. Utviklingsprosessen har gått for langt til at det er tid til å erstatte brikkene, så derfor har Motorola valgt å fjerne alle EDGE-muligheter fra telefonene.

Med dette havner Motorola langt bak på listen over produsenter som tilbyr EDGE i sine mobiltelefoner. Hos Nokia er EDGE blitt en selvfølge i så godt som alle nyere modeller, mens Samsung tilbyr EDGE i enkelte av toppmodellene. Sony Ericsson og Siemens har ingen EDGE-modeller i butikkene så langt.

EDGE (Enhanced Data Rates) har blitt kalt en miniversjon av av 3G-nettet, og teknologien åpner for nedlastingshastigheter på opptil 200 Kbps. Vanlig GPRS klasse 10 ligger ett stykke bak med en nedlastingshastighet på 56,6 Kbps.

At Motorola nå fjerner EDGE fra sine planlagte toppmodeller setter dem rett og slett litt tilbake i tid funksjonsmessig.

Norske operatører melder at EDGE er under utbygging, og Telenor har planer om å dekke hele landet innen utgangen av 2005. De fleste store byer i Norge er allerede innenfor dekningen av EDGE.

(Kilder: PhoneScoop, Mobile-Review)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen