Motorola Krzr K1

Alternativ tekst mangler

DESIGN OG BYGGEKVALITET

Størrelse: 10,3 x 4,2 x 1,6 cm
Vekt: 103 gram
Form: Kamskjell
Skjerm: 1,9 tommer
Snarveistaster: Volum, kamera, profilendring
Kamera: Ja
Uttak: Proprietær Motorola-port
Pris: ca. 3700 kroner (klasse F)

Slik vurderer vi

Motorola Krzr K1 er både tynn og smal, og har ingen problemer med å få plass i trange bukselommer.

Designen er stilren, og Motorola har ikke overdrevet med detaljer.

Hele fremsiden av telefonen er dekket med en speilblank overflate som minner om glass, og Krzr K1s mørkeblå metallic-farge er en fryd for øyet.

Overflaten virker steinhard og solid, og i testperioden fikk vi ingen ufrivillige riper i glasset.

Midt på fremsiden har telefonen en skjerm som blant annet viser klokken. I tillegg har den to små egne ikoner som kan vise at du er tilkoblet blåtann, og at telefonen lades.

Baksiden er av metall, og har et gummilignende materiale på overflaten med et eksklusivt preg over seg.

Kameralinsen er plassert på fremsiden av telefonen, og er så liten at den er vanskelig å få øye på.

Knirkefritt
Vi opplevde ikke en eneste knirkelyd fra Krzr K1 i testperioden. Den virker i det store og det hele solid.

Krzr K1 er en rimelig tung sak, med sine 103 gram. I en skjortelomme kan den oppleves som plagsomt tung, men i de fleste tilfeller er ikke tyngden hemmende eller irriterende på noen måte. Tvert imot bidrar tyngden godt til telefonens kvalitetsfølelse.

På siden av telefonen finnes volumtaster og to knapper som endrer funksjon etter hva du holder på med. Knappen under volumtastene starter kameraet når telefonen er i hvilemodus.

(Foto: Einar Eriksen)

Greit tastesett
Som nevnt er Krzr K1 smal, og en skulle tro det går ut over tastesettet. Men i praksis gjør de ikke det.

Det betyr imidlertid ikke at tastesettet er perfekt. Det er nemlig nesten helt flatt, i likhet med en rekke andre telefoner fra Motorola. Det gjør det vanskelig å kjenne seg frem mens du skriver, og gjør at du må ta en blikk ned på tastesettet av og til for å ikke bomme.

Krzr K1 har en navigasjonsknapp som fungerer bra i praksis. Hvis du ikke har elefanthud på tommelen kan du kjenne deg frem til riktige taster mens du navigerer.

Alt i alt har Krzr K1 en særdeles pen design, og en kvalitetsfølelse som overgår det meste.

SKJERM OG MENYER

Skjerm: TFT, 262 144 farger
Oppløsning: 176 x 220 punkter
OS: Motorolas propritiære
Meny: Ikonbasert
Tekst: iTap, vanlig skrivemåte

Slik vurderer vi

Dårlig skjerm
Skjermen viser 176 x 220 piksler på 1,8 tommer, med en fargedybde på 260 000 farger. Skjermtypen er TFT, som vanligvis gir et skarpt bilde.

Men skjermens gode spesifikasjoner hjelper lite når den viser elendige farger, og er uskarp. Fargene oppleves som blasse og unaturlige. Spesifikasjonene gir allikevel skjermen en god oversikt.

Den utvendige skjermen viser klokkeslett, dato, batterimåler, mobildekning og ikoner for alarm, blåtann og lignende. Skjermen har en oppløsning på 96 x 80 piksler, som forøvrig gir god nok oversikt til sitt bruk.

Men også denne skjermen ser billig ut, og viser blasse og utydelige bilder.

Alt i alt får vi en følelse av å sitte med en billig telefon når vi ser på de to skjermene. Og det er jo like kjipt hver gang vi tenker på at Krzr K1 koster bortimot fire høvdinger.

Menyer
Det har skjedd en rekke forandringer fra de gamle Motorola-menyene til de menyene vi finner i Krzr K1. Men det er ikke alltid forandringer fryder.

(Foto: Einar Eriksen)

Utseendet er først og fremst forandret. Mens Razr V3x hadde en liste under innstillinger, har Krzr K1 ikonbaserte undermenyer. Standardfargene er mørke og dystre, og V3x hadde lyse og lystige menyer i forhold.

De nye menyene er mindre oversiktlige enn de gamle. På den ikonbaserte menyen er det nemlig vanskelig å gjette seg til hvilket ikon du skal bruke for å gjøre de forskjellige innstillingene. Tre av ikonene forestiller en fastnøkkel, og alle ikonene er rett og slett intetsigende.

Menyen har fått en rekke nye oversettelser som skiller seg positivt fra Razr V3x. For eksempel har "første oppsett" blitt til "personlig oppsett". Hvordan vi enkelt skal kunne skille dette fra for eksempel "tilpass" skjønner vi fortsatt ikke.

Menyene er helller ikke spesielt responsive. Det meste tar litt mer tid enn vi setter pris på, og vi merker at for eksempel Razr V3x er betydelig mye raskere. I tillegg til de aller fleste andre mobilene på markedet da.

Til denne prisen burde absolutt menysystemet vært mye bedre.

Knappene på utsiden av telefonen gjør det mulig å endre profil på telefonen uten å bla i menyene. Ulempen er at du lett kan bytte profil ufrivillig, og risikerer dermed at telefonen ringer i møter eller ikke sier et pip når du venter en viktig samtale.

Motorola Krzr K1 med abonnement

Motorola Krzr K1

Motorola Krzr K1 med abonnement

Motorola Krzr K1

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen