Motorola kjøper operativsystem

Nylig skal Motorola ha gjort det kjent at de ønsket å gå i gang med oppkjøp for å ha noe å vokse på. Nå kan det første oppkjøpet være et faktum. Det dreier seg om programvareselskapet Azingo.

Azingos hovedprodukt er et operativsystem som heter Azingo Mobile 2.0. Operativsystemet er basert på Linux, og det har allerede en omfattende programvarepakke, samt en nettleser basert på Webkit.

I tillegg kan systemet ha støtte for flash, og alt av utviklerverktøy er allerede tilgjengelig.

Via nettjenesten Linkedin har en av Azingos utviklere muligens avslørt oppkjøpet ved å ha endret status til Motorola-ansatt - "by acquisition", altså ved oppkjøp.

Nettstedet mobil.se spekulerer i at oppkjøpet kan skyldes at Motorola ønsker å sette større særpreg på toppmodellene sine. Dagens toppmodell, Droid/Milestone kjører Android i mer eller mindre akkurat samme design som Googles eget. Dette kan skyldes avtaler mellom mobilprodusenten og søkegiganten.

Motorola bruker allerede sitt eget grensesnitt, Motoblur, på de rimeligere modellene, og Azingo kan altså sørge for at Motorola får skille seg ut også på toppmodellene.

Les også:
Motorola Droid er årets dings
Kommentar: Tidenes møljeslagsmål

(Kilde: mobil.se, androidandme.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen