Motorola i krigshumør

Det kan nesten virke som om Motorola har droppet ferieaviklingen denne sommeren. Etter å ha lansert både verdens tynneste qwerty-telefon og et par solbriller med blåtannstøtte skulle man tro at samlebåndet kunne slås av for natten. Den amerikanske giganten overrasket istedenfor ved å lansere ytterligere tre modeller: A910, A728 og A732.

E985 får storebror med Wi-Fi
A910 er en ny Linux-telefon, som på bildene ser ut til å ha nøyaktig samme innpakning som E895, en telefon som ble lansert for en knapp måned siden. Heller ikke på funksjonsfronten er det mye som skiller disse modellene - med et par unntak.

Det mest interessante med A910 er imidlertid den innebygde Wi-Fi-støtten, en funksjon man ikke fant på E895. Dette gjør at man kan koble telefonen opp mot trådløse 802.11-nettverk, som er den samme standarden som brukes av vanlige datamaskiner med trådløse nettverkskort.

I tillegg til Wi-Fi-støtte har telefonen også fått blåtann, som er en annen trådløs standard.

Motorola har ikke gitt ut de fulle spesifikasjonene til A910 enda, men vi vil anta at skjermen er den samme som på E895, altså en TFT-skjerm med en oppløsning på 240 x 320 punkter og en fargedybde på 252 000 farger.

Telefonens kamera tar bilder med en oppløsning på opp til 1,3 megapiksler, nærmere bestemt 1280 x 960 punkter. Man kan også ta opp videosnutter.

Det er heller ikke usannsynlig at prosessoren er den samme i A910 som i E895, altså en Intel xScale-prosessor. Denne prosessoren er forholdsvis uvanlig i mobiltelefoner, men brukes ofte i Pocket PC-baserte håndholde enheter.

At telefonen kjører Linux gjør at man har mange av de samme mulighetene som med Symbian-telefoner. Noen av de mest sentrale fordelene med et såpass kraftig operativsystem er at man kan installere tredjeparts programvare - og ikke minst kjøre flere programmer samtidig. Det er tross alt ikke mye som er like irriterende som å måtte skru av musikkspilleren hver gang man skal sende tekstmeldinger eller bruke andre av telefonens funksjoner.

A910 har fått innebygd musikkavspiller, og blir levert med et stereohodesett som også fungerer som håndfri. Dette plugges inn i telefonens spor for mini-USB.

Av andre multimediefunksjoner kan vi nevne at man kan lagre bilder som er tatt med kameraet som et slideshow med bakgrunnsmusikk. Dette kan spilles av på telefonen eller sendes som MMS. I Norge vil dette imidlertid fungere dårlig, ettersom vi har en temmelig lav grense på hvor mye data man kan sende i én og samme melding.

Vi har foreløpig ikke funnet ut hvor mye internminne telefonen har, og satser på at den har mer enn E895s fattige 10 MB, som er alt for lite for en mobiltelefon med både megapikselkamera og musikkspiller. A910 har riktignok muligheter for å bruke minnekort av typen TransFlash, men dette hjelper forholdsvis lite når det ikke følger med minnekort når man kjøper telefonen.

A910 kommer på markedet i løpet av første kvartal neste år. Utsalgsprisen er foreløpig ikke kjent.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen