Motorola faller til tredjeplass

I rapporten går det frem at Samsung og Motorola står nesten likt i kampen om andreplassen i mobilverdenen. Med 13,8 prosent av markedet i tredje kvartal leder nå Samsung med 0,4 prosentpoeng over Motorola. Om dette vil stå seg når man skal se året under ett er usikkert. Men en ledelse like før julehandelen starter er verdifullt for Samsung.

Mens Nokia sliter litt i det europeiske markedet, så går det bå bedre i resten av verden. På verdensbasis har de en markedsandel i tredje kvartal på 30.9 prosent. Nesten én prosent høyere enn i andre kvartal. Årsaken til denne økningen er en prisnedgang på nye Nokia telefoner.

Verdien på Motorola aksjen har sunket med 1,3 prosent dette året. En av hovedårsakene til dette er lavere inntjening på mobiltelefonene. Dette mener Gartner vil endre seg. Med 20 nye modeller på vei inn i det globale markedet, nye telefoner på vei, og lysten på å vinne tilbake andreplassen på verdensrankingen så er Motorola rustet for å kapre nye markedsandeler.

Mens Motorola ønsker seg tilbake til andreplassen er kampen minst like skarp om plassene under. Der kniver LG og Sony Ericsson om fjerdeplassen. Her har LG klart å få en liten ledelse over SE. Med en ledelse på 0,3 prosent er ikke den plassen særlig sikker. Men sammenlignet med årene før skal begge være fornøyd med sine markedsandeler. Begge har funnet sine nisjer i mobilverdenen og kan nok vokse seg større med tiden.

Om Motorola klarer å nærme seg Nokia eller om LG og SE kryper nærmere Motorola er det ingen som tør å spå. Men at det har blitt en knivskarp konkurranse om lommebøkene våre, er helt sikkert.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen