Test

Motorola E398

Design og kvalitet - 

Motorolas dyrere modeller har i de fleste tilfeller kommet i kamskjelldesign, og den siste tiden har samtlige av selskapets modeller her til lands vært i dette sammenleggbare formatet. Motorolas nye E398 er dermed et friskt pust i Motorolas modellportefølje, som helt siden E365 kun har bestått av modeller i kamskjelldesign.

Og dette er uten tvil en av de designmessig sprekeste telefonene fra Motorola på en god stund. Mens V600 og E365 hver for seg bød på henholdsvis stor vekt og for mye plast, virker E398 å være mobilverdenens svar på Armani eller Gucci. Telefonens lekre utforming er både tilpasset ergonomien såvel som kresne meninger hos motebevisste mobilbrukere.

Telefonen har en sterk utstråling av eksklusivitet som vi ellers ikke møter så ofte. Mens materialene sørgelig ofte består av billig plast, har Motorola tydeligvis tatt poenget og ikledd E398 i en lekker og myk gummidrakt. Dette gjør at telefonen sitter som støpt i hånden.

Vekten og størrelsen er i hovedsak helt kurant. E398 er ikke stort større enn Sony Ericssons velkjente T610, og måler 10,8 cm i høyden, 4,6 cm i bredden og 2,1 cm over ryggen. Dette gjør E398 til en akkurat passe stor telefon, som både er stor nok for hendene samtidig som den passer enhver lomme. Vekten er på 107 gram.

Høyttalere med høy disco-faktor
Noe av det første vi gjorde da vi fikk start på E398, var å prøve ut de innebygde stereo-høyttalerne. Disse befinner seg på sidene av telefonen, og er tydelig avmerket med åpne riller nedover langs siden.

I høyttalerne har Motorola lagt inn noen lys kalt "Rhythm lights". Med en gang man setter på noen form for lyd, begynner disse å blinke noe helt infernalsk. Nok en gang spør vi oss selv om produsentene har tenkt å starte en ny trend med lommediskotek. Det skal dog sies at lysene fungerer som en bra form for lydløs varsling når noen ringer.


(Klikk for større bilde)

Knapper fra Lidl?
Knappene på E398 er av den simpleste plastikk. Dette står i sterk kontrast til de skikkelige materialene som er brukt til å utforme resten av telefonen, og knappene er derfor uten tvil med på å senke helhetsinntrykket vårt. Plastikken sørger på toppen av det hele for at knappene til telefonen er sleipe, noe som fingrene slett ikke setter pris på, og som fort kan føre til feiltasting og småglipper.

Størrelsen på knappene er det derimot lite å si på. E398 har såpass tydelige og store taster at selv bestefar på 75 vil kunne klare å taste lengre nummer uten store problem. Dette gjelder også for kommandoknappene, som i likhet med talltastene er av en viss størrelse.

Styrepinnen på E398 lider desverre av det samme, sleipe problemet som tastene. Den er faktisk såpass sleip at undertegnede nesten begynte å lure på om den var tilgriset med fett. Er man litt klam eller fuktig på fingrene, blir det rent umulig å kontrollere styrepinnen skikkelig, og man ender opp med en god del feilvalg før man faktisk kommer frem til mål.

Kort oppsummert vil vi understreke at E398 virkelig er en telefon det stråler stil av. Kjører man BMW og er svak for svarte dresser med Armani-stempel er E398 et selvskrevent tilbehør som absolutt passer inn i tilværelsen. Dessverre er knappene noe simple, og styrepinnen er umåtelig sleip.

Motorola E398 med abonnement

Motorola E398

Motorola E398 med abonnement   Les mer »

Motorola E398   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen