Test

Motorola E1000

Design og byggekvalitet - 

E1000 er en stor telefon. Og slike store telefoner er det virkelig ikke så lett å komme bort fra om du skal ha en mobiltelefon med 3G. Målt i centimeter og gram, snakker vi om ent telefon som er hakket større enn Nokias minste 3G-krabat, N70. Den er også hakket tyngre, med en vekt på 140 gram.


Klikk for større bilde

Men selv om målene til E1000 altså er i største laget, kan vi ikke helt si at vi synes dette er noen klump. Telefonen er såpass godt avrundet at den ikke virker stort større enn andre 3G-telefoner som N70 og 6680. Faktisk ligger den usedvanlig godt i hånden, og den sklir rett ned i bukselommen uten noe om og men.

Materialet som er brukt i utformingen, er en slags myk, gummiaktig plastikk. Det elastiske materialet sørger for at telefonen tåler en støyt, samt at den ikke ligger og skraper mot låret når du har den i lommen.

Om du er lei mikroskopiske knapper fra settet til "Hjelp, jeg krympet familien", leser du på rett test. E1000 har så store taster at selv de med ti tommeltotter kan mestre skrivingen. Hver knapp har stor og tydelig skrift, som viser hvilke nummer og bokstaver den rommer. Du bommer ikke på taster, du trykker ikke ned to taster samtidig og du slipper å lete etter bokstaver. Slik liker vi det!

Flere av knappene til E1000 er stablet opp på siden av skjermen. Her finner du den røde og grønne telefontasten, volumknappene og snarveisknapper for å komme til kameraet, anropslisten og nettleseren. Motorola har også en egen tilbake-knapp, som tar deg tilbake gjennom menyene. Vi synes tasteløsningen fungerer bra, selv om det krever litt fingerkløkt for å justere volumet under samtaler.

Alt i alt må vi rett og slett si at vi liker designet til E1000. Telefonen er solid, den er praktisk utformet og den har utmerkede taster. Til syvende og sist er dette mye viktigere enn om telefonen måler en millimeter mer eller mindre over midjen.

Skjerm og menyer - 

Skjermen til E1000 er usedvanlig stor. Og store skjermer, det liker vi. Det betyr at skrift blir stor og lettleselig, det gir god oversikt, og ikke minst åpner det for at du kan se bilder og video i stor størrelse.

Det skal sies at bildekvaliteten til skjermen ikke er noe å hoppe i taket for - selv om den har en oppløsning på 240 x 320 punkter. Skjermen er nemlig såpass stor at bildepunktene blir strukket ut, og dermed blir ikke bildet like skarpt som på de beste 3G-telefonene. Dette går mest ut over bildekvaliteten når du kikker på bilder og bruker kameraet.

Om du prioriterer stor skjerm eller skarpt bilde, er en individuell sak. Det er i alle fall ingen tvil om at deg med svakt syn, eller sans for det klare budskap, vil sette pris på skjermen til E1000.

    

Eventyrmenyer
Vi har alltid hatt et litt anstrengt forhold til menysystemene til Motorola. Menyene på de telefonene vi har testet har vært enten trege, tungvinte eller begge deler. E1000 er historien om det amerikanske mobilselskapet som kunne, bare det ville. For sammenlignet med de grusomme menyene selskapet har spadd opp tidligere, ja da er menyene til E1000 rene eventyret.

Menyen har en logisk oppbygning, fargerike ikoner forklarer alle valg og du finner raskt frem til det du leter etter. Responsen er god, og det går raskt å skrive meldinger. Ordlisten er ikke T9, men Motorolas egenutviklede iTap, som fungerer bra. Selv om du alltid har mange valg å forholde deg til, føler du aldri at du er fortapt i menyene. Om så allikevel skulle skje, er det bare å trykke tilbake-knappen for å komme tilbake dit du var.

I det store og hele minner dette oss om en forenklet utgave av operativsystemet som brukes i Nokias 3G-telefoner, Symbian OS. Man kan ikke bruke flere programmer samtidig, og mangler det store utvalget av ekstraprogrammer som Symbian OS kan by på. Til gjengjeld er det både enklere og gøyere å bruke telefonen.

Det lettforståelige menysystemet til E1000 har en perfekt makker i den store og oversiktlige skjermen. De 11 snarveisknappene (!), er prikken over i-en. Dette er rett og slett en av de mest praktiske 3G-telefonene vi har testet til dags dato.

Motorola E1000 med abonnement

Motorola E1000

Motorola E1000 med abonnement   Les mer »

Motorola E1000   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen