Test

Motorola C350

Design - 

En av de unike funksjonene til C350 er muligheten til å skifte både form og fasong ved hjelp av nye deksler, i likhet med forgjengerene i C330-serien, og kan dessuten bruke de samme dekslene som er utviklet for disse telefonene. Vi fikk aldri testet ut noen nye deksler på telefonen, men kunne raskt konstatere at det var en usedvanlig rask og enkel affære å få av telefonens for- og bak-deksler. Og det uten at man trenger å skru av telefonen. Stilig.

Rent utseendemessig er C350 i våre øyne en ganske godt designet telefon, med unntak av en noe rotete plassering av knappene. Den har en gjennomført metallisk stil, underbygget av svarte og blanke knapper og deksler. Denne stilen, kombinert med de små dimensjonene og den avrundete fasongen, gjør at C350 tilsynelatende stiller i en helt annen klasse enn plastikk-klosser som Nokia 3510i og Sony Ericsson T310.

Det inntrykket varer ikke lenge så snart du begynner å ta i bruk telefonen, for sjelden har vi møtt på en telefon med høyere plastikk-faktor. Telefonen knirker høyt når du griper tak i den og kjennes dessuten både skrøpelig og skjør ut. Bakdekselet gir etter når du legger trykk på det, noe som resulterer i at du plages av knirkelyder når du holder telefonen mot øret under samtaler.

Tastesettet til C350 er dessuten noe av det verste vi har vært borti av tastedesign. Nummertastene er nemlig designet med kanter som peker opp mot brukeren, slik at tastene sakte men sikkert gnager seg inn i tomlene dine når du taster med telefonen. Vi ble rett og slett ømme og såre i tomlene etter å ha tastet noen minutter på telefonen. Hvorfor i alle dager Motorola har valgt å gå for et slikt design, har vi rett og slett vanskelig for å forstå.

Vi reagerte også på utformingen av telefonens underside, hvor man finner innganger for lader, handsfree og annet tilbehør. Disse er nemlig omringet av høye kanter, som gjør at dette området fungerer som en magnet for støv og skitt. Kantene er dessuten forholdsvis skarpe og uflidde. Nok en gang et svært merkelig designvalg fra Motorolas side.

Selv om C350 både stiller med et fancy utseende og små dimensjoner, har den for mange kritiske designmessige svakheter til at vi kan gi noen god karakter i denne kategorien.

Skjerm og grensesnitt - 

Fronten til C350 er bokstavelig talt proppet med forskjellige knapper, inkludert fire piletaster, to softknapper og en menytast, og vil derfor trolig være noe forvirrende i bruk for den uerfarne mobilbrukeren. Knappene er dessuten både vonde å bruke og harde å trykke inn.

Skjermen til C350 er av den såkalte STN-sorten, som brukes i de fleste lavpristelefoner i dag. Den har grei kontrast og lysstyrke, men blir vanskelig å tyde i sollys og under varierende lysforhold. Den 96x65 pikslers oppløsningen til C350 er ikke noe dårligere enn andre telefoner i samme prisklasse, men Motorola har dessverre ikke vært like flink som andre produsenter til å utnytte den lave oppløsningen. De prøver rett og slett å putte for mye inn på en gang, med det resultatet at grensesnittet blir både rotete og uoversiktlig.

Tre samtidige linjer med tekst er i minste laget, og gjør at man raskt mister oversikten når man blar i menyer og leser tekstmeldinger. Vi kan heller ikke si oss særlig fornøyd med animasjonene og illustrasjonene på telefonen, som hverken er særlig vakre eller hjelpsomme.

Motorolas nye ungdomstelefon er ironisk nok svært dårlig egnet til å skrive tekst. Tastene til telefonen er som tidligere nevnt av den heller mannevonde sorten, og grensesnittet bidrar heller ikke akkurat til å forbedre opplevelsen. Telefonen er både treg og uresponsiv, og vi opplevde ofte at den rett og slett ikke registrerte tastetrykk.

Den mangler også et tegnfelt som viser hvilke bokstaver som ligger på hver tast, og putter alle spesialsymbolene inn på en enkelt tast (1). Til sist har den iTAP-ordliste, som er regnet for å være adskillig svakere og tregere enn T9-ordlisten som brukes av de fleste andre produsenter. Resultatet blir at det er er en tidkrevende og slitsom affære å skrive noe som helst med telefonen.

Etter en uke med testing, har vi måttet si oss nødt til å konkludere med at C350 rett og slett er en av de minst brukervennlige mobiltelefonene vi har fått prøve i vår tid som brukere av mobiltelefoner.

Motorola C350 med abonnement

Motorola C350

Motorola C350 med abonnement   Les mer »

Motorola C350   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen