Motorola blir barnevakt

Motorola planlegger nå å produsere mobiltelefoner som lar foreldre overvåke hvor barna deres beveger seg. Telefonen skal også være i stand til å oppdage uanstendig innhold på telefonen, og sensurere dette om nødvendig.

- Mobiltelefoner i dag er som TV når jeg var yngre, sier direktør for Motorola Edward Zander. Men det finnes måter å holde telefonen trygg på, hevder han.

Telefonen vil være utstyrt med funksjoner som skal tiltrekke seg unge forbrukere, slik som for eksempel den kommende iTunes-mobilen.

Mobilprodusenten er ikke den eneste som er bekymret for hvor avkommet tar veien. Flere andre bedrifter utvikler nå mobiltjenester som skal holde kontroll på de unge og håpefulle.

Foreldre må følge med
Mobiltelefonene blir stadig mer avanserte, og det blir lettere å laste ned innhold fra internett og dele det med andre. Akkurat som på en datamaskin blir det nødvendig å kontrollere hva som kommer inn av data.

Zander mener at foreldre må lære å tilpasse seg den nye ungdomskulturen som følger med mobiltelefonen, og at voksne har rett i å være bekymret for hva barna deres hører på, ser og leser.

I dag er det mulig å spore opp mer eller mindre nøyaktig hvor en person befinner seg ved hjelp av GPS (Global Positioning System). Det er trolig dette Motorola vil integrere i den såkalte foreldremobilen.

(Kilder: Engadget, Yahoo News)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen