Motorola - som bare forsvant

Philips, Alcatel, LG, Panasonic og flere andre mobilprodusenter er tilbake i det norske markedet etter kortere eller lengre opphold. Det betyr at vi som forbrukere har fått et bredere sortiment å velge fra.

Ikke glemt Norge ...
Motorola har selv hevdet at det kommer telefoner, og at Motorola ikke har lagt Norge på is.

Disse forsikringene kom etter at Motorolas sjef i EMEA, Ronald G. Garriques, i januar 2002 sa rett ut at Motorola ikke kunne være alt for alle, og at selskapet satset på å bli store i de store markedene.

På direkte spørsmål om det betydde at Norge falt utenfor svarte Garriques bekreftende.

Dødt nettsted
Motorola opererer fortsatt med et norsk nettsted. Flere av linkene på siden er døde, og siste oppdaterte nyhet er ett år gammel.

Vi har forsøkt å komme i kontakt med Motorolas presseansvarlige Jacob Cederquist. Han lovte å komme tilbake med en oppdatering rundt hva som skjer med satsingen i Norge.

Først når vi ber om tilsvar til denne artikkelen får vi Cederquist på tråden.

Sa opp jobben
Cederquist kan langt på vei bekrefte at Motorola er ute av Norge.

- Mannen som hadde ansvaret for det norske markedet (Patrick Westerlund) sa opp sin stilling i vår. Først i oktober vil en erstatter være på plass, sier Cederquist.

Men Westerlund kan ikke ha hatt noen travel jobb det siste året. En eneste modell har funnet veien til norske butikkhyller. Den kom i april.

Ikke etterspurt
- Det er få modeller på det norske markedet, fordi vi ikke har fått bestillinger fra norske kunder og operatører, forteller Cederquist.

Mobiltelefoner selger seg med andre ord ikke av seg selv. Mannen som plukker ut telefonene til Telenors kampanjer i Norge, Kai Strat, har flere ganger uttalt at nærhet til markedet er en forutsetning.

Nytt nettsted
Og nettstedet www.motorola.no, som ser ut som om det ble forlatt i all hast en dag i september 2003, det skal oppgraderes i løpet av et par uker. – Vi bytter content manager program, og gjør oppdatering nå. Den norske siden vil da bli lik den svenske og danske, forteller Cederquist.

Samtidig blir vi fortalt at det ganske snart kommer to nye modeller fra Motorola. De to er E398, og den ultratynne foldetelefonen v3.

Vi venter i spenning.

PS. Motorolas toppmodell MPx, vil komme til Norge. Det er Dangaard som skal ta inn telefonen, som er en mellomting mellom en PDA, en kommunikator og en foldetelefon.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen