Motorola Xoom 2. (Bilde: Motorola)

Motorola tapte mot Apple

Google-eide Motorola kan bli tvunget til å trekke tilbake nettbrett og mobiler.

Det er ikke bare Samsung og Apple som kjemper mot hverandre i rettssaler rundt omkring i verden.

Apple gikk på torsdag seirende ut mot Motorola ved en domstol i München i Tyskland, i en rettstvist som dreide seg om Apples patent på "gummistrikk-effekten" hvor skjermbildet spretter tilbake på en spesiell måte når brukeren ruller helt ned i en liste. Det skriver BBC.

Selv om dette virker som et ganske banalt patent, ble Samsung nylig dømt til å betale Apple mer enn 1 milliard dollar for brudd på blant annet dette patentet.

Ifølge den tyske domstolen har flere smartmobiler og nettbrett benyttet seg av denne patenterte teknikken ulovlig.

Enkelt å fikse

Google på sin side mener patentet er ugyldig.

Men teknologikonsulenten og bloggeren Florian Mueller sier til BBC at det vil være relativt enkelt for Google og Motorola å endre programvaren slik at den ikke lenger bryter med Apples patent. Standardversjonen av Android viser nemlig en annen effekt når brukeren ruller til slutten av en liste, og det burde ikke være noe problem for Motorola å benytte denne i stedet.

Apple har nå mulighet til å tvinge Google og Motorola til å slutte å selge produktene i Tyskland, forutsatt at Apple betaler en pant på 25 millioner euro, noe Mueller mener Apple helt sikkert kommer til å gjøre. Disse 25 millionene skal være en kompensasjon til Motorola, om en høyere rettsinstans senere skulle dømme til Motorolas fordel.

– Google taper patentkrigen

Mueller mener patentkrigen mellom de ulike selskapene i mobilbransjen er forvirrende for folk flest, men at det ikke er noen tvil om hvem som vinner frem.

– Det er ingen forvirring rundt det faktum at Google taper patentkrigen innenfor smarttelefoner i USA og i Europa. Det er ganske enkelt et faktum som ingen med fornuften i behold kan benekte, når vi ser på de rettsavgjørelsene som har kommet på begge sider av Atlanteren, skriver Mueller i sin blogg.

Les også: Apple knuste Samsung i retten

(Kilde: BBC og Foss Patents)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen