motorola_kontroll_main (Foto: Hsinli Wang / Istockphoto)

Motorola-sjef tar styringen

Dramaet hos Motorola vil ingen ende ta. Etter at vi i går kunne melde at en hovedaksjonær ønsker å kaste fire styremedlemmer og selge mobildelen av selskapet, skal visstnok den påtroppende toppsjefen Greg Brown ha tatt personlig kontroll over mobildivisjonen. Årsaken skal være manglende tro på at selskapet klarer å snu rundt på tapssluket uten total fokus på mobildivisjonen.

I et internt notat til selskapets ansatte skal Brown ha sagt at han personlig ville ta direkte styring over mobildivisjonen, sammen med Stu Reed, den egentlige lederen for avdelingen. Notatet lekket ved et uhell til nyhetsbyrået Reuters.

Greg Brown (Foto: Motorola)
Greg Brown (Foto: Motorola)

– Kan bli ny Sony Ericsson

Like etter sendte Motorola ut en pressemelding der selskapet varsler at det kan bli aktuelt å skille ut mobilavdelingen fra selskapet.

Dette har ført til en rekke spekulasjoner om at selskapet vurderer å selge en større andel av aksjene i et slikt selskap for å trekke til seg frisk kapital. Mark McKechnie i American Technology Research hevdet i forrige uke at dette ville være en aktuell løsning for Motorola, som ville kunne gi opptil 40 milliarder kroner i salgsgevinst.

Tero Kuittinen hos Avian Securities tror derimot at et joint-venture er mer sannsynlig, og peker på en modell lignende samarbeidet mellom Sony og Ericsson kan være et mål.

Vil ikke selge seg ut

Analytikere jevnt over tror imidlertid det er lite sannsynlig at Motorola kommer til å selge hele mobildivisjonen, slik Siemens gjorde med sin avdeling til det taiwanske selskapet BenQ. Dette fordi mobildivisjonen inntil nylig har stått for over 50 prosent av selskapets totale omsetning, og til tross for at salget svikter, så vil de økonomiske konsekvensene av et fullstendig salg være svært omfattende.

Spørsmålet er bare om sterkt fokus og blinkende varsellamper vil være nok til å redde Motorola fra å bli den neste mobilkjempen som forsvinner ut av salgshyllene.

(Kilder: Reuters, RCR Wireless, EngadgetMobile, Motorola)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen