(Bilde: Motorola)

Motorola har sluppet helt ny modell

Moto G skal gi deg mye kraft til en lav pris.

Den Google-eide mobilprodusenten Motorola har akkurat vist frem en splitter ny telefon, kalt Moto G. Motorola sier de sikter seg inn på de som er ute etter en kraftig Android-telefon til en overkommelig pris.

– Skarpeste skjermen i sin klasse

Moto G har en kant-til-kant-skjerm på 4,5 tommer, med en oppløsning på 1280 x 720 piksler. Det tilsvarer en pikseltetthet på 329 ppi, og Motorola sier skjermen er den «skarpeste i sin klasse». 

På innsiden har Motorla klemt inn Qualcomms Snapdragon 400-prosessor, klokket til 1,2 GHz. Det fleste toppmodellene de siste månedene har tatt i bruk storebroren Snapdragon 800, men dette er som sagt et forsøk på å lage en telefon som ikke brenner hull i lommeboka. Telefonen har heller ikke 4G.

Motorola Moto G kommer i mange ulike farger.
Motorola Moto G kommer i mange ulike farger.Foto: Motorola

Velg farge selv

Akkurat som med Motorola Moto X satser Moto G på å være fargerik. Bakdekselet er avtagbart, og du kan velge akkurat hvilken farge du er interessert i. Du kan få både høyttalere, hodetelefoner, strømpakker og deksler for å matche favorittfargen din.

Moto G vil komme i salg med Android 4.3 installert, og ikke den nyeste 4.4 KitKat-versjonen. Motorola lover imidlertid at de vil oppdatere telefonene til Android 4.4 i løpet av januar. 

Kommer den til Norge?

Motorola har dessverre valgt å trekke seg ut av Norge, og har ikke hatt telefoner til salgs her til lands på lenge. Men i motsetning til storebroren Moto X er Moto G myntet på et internasjonalt marked, og lanseringen foregikk i London. Ifølge en pressemelding fra Motorola skal telefonen komme i salg i mer enn 30 land innen neste år. Det betyr forhåpentligvis at vi får den til Norge også.

Den generelle europeiske prisen er satt til 169 euro for en ulåst 16 GB-utgave, noe som tilsvarer 1400 kroner, og et par hundre kroner mindre for en 8 GB-utgave. 

Les også om den modulbaserte mobilen Motorola vil bygge:

(Kilde: Pocket Lint)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen