Test Motorola Defy Mini

(Bilde: Einar Eriksen)

Vanntett mobil gjør mageplask på mållinjen

Motorolas Android-tøffing kunne ha vært perfekt, men er treg og gammeldags.

Konklusjon

dsad
+ Tåler vann
+ Billig
+ God batteritid

dsad
-Treg
-Labert kamera
-Kan ikke oppdateres til Android 4.0

En vanntett Android-mobil til en billig penge er noe mange ønsker seg. Motorola kunne ha truffet blink med Defy Mini, men de snubler på mållinjen.

Telefonen er solid bygget, og en skjermoverflaten av typen Gorilla Glass fra Corning er det solideste som er å finne på markedet. Denne skjermen klarer du ikke å ripe opp ved hjelp av hverken nøkler eller en vanlig kniv av stål. I tillegg er den bygget for å tåle vann.

Skjermen er grei, selv om den er litt liten for filmtitting og skriving av mye tekst på et fulltastatur. Defy Mini har også det meste av teknologi som du kan forvente i denne prisklassen.

Gammel Android

En 600 MHz enkeltkjerneprosessor holder ikke til å kjøre Android 4.0, og dermed er det Android 2.3 du må forholde deg til med Defy Mini. Du havner i bakleksa når det gjelder både sikkerhet og funksjonalitet.

Den lave klokkehastigheten i prosessoren gjør også at ting går tregt. Vi opplever ofte at vi må vente på forskjellige operasjoner.

Nesten...

Hadde bare Motorola ikke kjøpt prosessoren på billigsalg, kunne dette blitt veldig bra. Med en 1 GHz prosessor ville telefonen trolig vært rask, og den kunne blitt oppdatert til Android 4.0.

Musikkspilleren er morsom i bruk, med mange funksjoner som du kan lese mer om på side tre, men lydkvaliteten når ikke helt opp. Bildene fra kameraet er detaljløse og ser kunstige ut på grunn av mye overoppskarping og støyfjerning i kameraprogramvaren.

For mye å ofre

Ja, den er solid og vanntett, men vi synes det er greit å tenke litt framover for å kunne holde programvaren oppdatert når du kjøper en ny telefon. Investerer du i Defy Mini, får du en allerede utgått programvare og en treg prosessor. Det fins alternativer, også i denne prisklassen:

Sony Ericsson Xperia Go koster fem-seks hundrelapper mer enn Defy Mini, men den kan være vel verdt en runde i tenkeboksen. Den har nemlig en mye raskere prosessor, og kan oppdateres til Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Hvis du ikke trenger en vanntett telefon, bør du ta en titt på Huawei Ascend G300, som er akkurat i Defy Minis prisklasse, men som har en 1 GHz prosessor og vil kunne oppdateres til nyeste Android-versjon.

ZTE Blade III har vi i skrivende stund ikke testet ennå, men om du leser denne artikkelen litt uti november bør du også sjekke testen av den vellykkede Blade-seriens nye skudd.

Les hele testen av Motorola Defy Mini på Amobil.no »

Motorola Defy Mini med abonnement

Motorola Defy Mini

Motorola Defy Mini med abonnement   Les mer »

Motorola Defy Mini   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen