Motorola bekrefter ny toppmodell

Men den får navnet Moto X – ikke X Phone.

Det har lenge gått rykter om en ny supermobil fra Motorola, med kodenavnet «X Phone». På en konferanse arrangert av AllThingsD i California denne uken bekreftet Motorolas toppsjef Dennis Woodside at telefonen skal være underveis, og at den vil få navnet «Motorola Moto X».

De utgavene av Motorola Moto X som skal selges i USA, vil bli produsert på denne fabrikken i Texas.
De utgavene av Motorola Moto X som skal selges i USA, vil bli produsert på denne fabrikken i Texas.Foto: Motorola

Produserer i USA

Motorola har også sendt ut en pressemelding hvor de skriver at den nye Moto X-mobilen vil bli produsert i USA, i 500 000 kvadratmeter stor fabrikk i Fort Worth i Texas. Fabrikken har tidligere blitt brukt til å produsere Nokia-mobiler. Av de 130 millioner telefoner som er i bruk i USA i dag, er ingen produsert i USA, skriver Motorola. Det ønsker de nå å gjøre noe med.

– Det er flere grunner til at vi ønsket å gjøre det slik. Det er mange forretningsmessige fordeler ved å ha designerne og ingeniørene våre i Illinois og California mye nærmere fabrikken, skriver PR-sjef Danielle McNally i pressemeldingen. 

Kommer til sommeren

I tillegg til å produsere i USA, vil Motorola fortsette å produsere også i Kina og Brasil. Om telefonen skulle dukke opp her i Norge, vil det sannsynligvis være den Kina-produserte vi får se i våre hyller. 

De tekniske spesifikasjonene til Moto X er foreløpig ikke kjent, annet enn det som måtte være av rykter. Men ifølge Motorola skal enheten komme sent i sommer. Telefonen skal konkurrere med toppmodellene på markedet, og på AllThingsD-konferansen ble både iPhone og Samsungs Galaxy-telefoner nevnt.

Les også: Google kutter i Motorola (Mobilen.no)

(Kilder: Engadget, AllThingsD, Motorola)

Kommentarer (15)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen