Moto får Ferrari-design

Design med aner fra sportsbilverdenen er i siget om dagen. PC-produsenten Acer har sin egen serie med bærbare Ferrari-PC-er, mens Asus har hentet inn Lamborghini-designere til sine bærbare. Mobilprodusenten Siemens hentet i sin tid sjefsdesigneren sin fra den tyske bilbransjen. Nå tar Motorola bølgen, og hyrer inn Ferrari-designere til å lage smekre telefoner for seg.

Det italienske designbyrået Pininfarina har blant annet designet biler for Ferrari og Maserati, og dessuten utformet den olympiske fakkelen som ble brukt under Torino-OL. De har nå inngått avtale med Motorola om å designe dusinvis av mobiltelefoner de neste tre årene.

Pininfarina skal stille ti designere til disposisjon, som skal forsøke å gi Motorola-telefoner samme eksklusive inntrykk som Ferraris sportsbiler. – Design er viktig nå, det er dette som utgjør forskjellene. Teknologi er ganske tilgjengelig for alle, men ikke design, sier sjefen i Pininfarina, Paolo Pininfarina, til Reuters.

Det italienske designbyrået har allerede utformet to telefoner for Motorola. Disse var konsepttelefonene iPEN og i833, som ikke ble masseprodusert. Pininfarina har en egen avdeling som driver med andre ting enn bildesign, og mobiltelefondesign utgjør nå 30 prosent av denne avdelingen.

(Kilder: Reuters, Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen