Moteriktig med rosa

- Du kan få T-modellen i hvilken som helst farge, bare den er svart, sa Henry Ford om sin T-modell. Nesten hundre år etter er svart en svært populær farge, blant annet på mobiltelefoner. Men svart og sølv viker nå plass hos mange mobilprodusenter til fordel for rosa.

I dag kunne Motorola melde at deres SLVR L6 vil komme i rosa, eksklusivt for T-Mobile. Det er ikke første gang Motorola lanserer en rosa telefon. Selskapet kunne nylig melde om en stor salgsøkning i V3-modeller etter at selskapet relanserte den aldrende modellen i rosa. Selskapet har også vist frem den nye PEBL-modellen i flere farger for sommeren, blant annet rosa, og flere modeller vil trolig følge etter.

Og Motorola er ikke alene. Stadig flere mobilprodusenter lanserer sine modeller i egne rosa utgaver enten i forbindelse med spesielle hendelser, eller kun fordi det er ventet at rosa vil selge bra. Samsung var ute i forrige måned og annonserte at selskapets minste 3G-telefon, Z500, nå skal komme i en egen jenteutgave, som ikke overraskende skal være rosa. Sammen med den rosa utgaven av telefonen lanserte selskapet også et rosa hodesett som skal stå i stil til telefonen. Allerede nå kan du få tak i "jentetelefonen" E530, som kommer i rosa i tillegg til turkis og hvitt. Og skal vi tro Samsung er Z500 og E530 bare begynnelsen.

Faktum er at en av produktverdenens mest avskydde farger nå blir stadig vanligere. Mens farger som sølv og svart har vært nærmest totaldominerende blant mobiltelefoner, begynner rosa telefoner for alvor å bli populært. Bare det at Motorola har gått i bresjen med sine RAZR-modeller kan føre til at flere produsenter følger etter, og allerede har både Samsung og Motorola fått selskap.

Etter Samsung og Motorola er det Nokia som har flest rosa telefoner klare for sommeren. Nylig dukket finnenes nye musikktelefon 3250 opp i butikkene. Modellen vil blant annet selges i en lyserosa utgave som er ment å appelere til den feminine brukerskaren. Det er heller ikke lenge siden selskapet kom med 6111 i rosa. Og for de som kunne tenke seg litt mer luksus fins den lukseriøse Vertu-telefonen i en egen rosa utgave.

BenQ-Siemens er også ute på flørteren, og kunne på årets CeBIT vise frem sin CL75 i en blomstrete utgave kalt Poppy. Selskapet selger også sin SL65 i rosa gjennom motehuset Escada og har oppgjennom de to siste årene solgt flere av sine modeller i rosa utgaver.

Om rosa-trenden er forbigående eller faktisk kommer til å bli et fremtidig alternativ til sølv og svart vites ikke, men det er ihvertfall interessant om ikke spennende å se andre farger på mobilfronten enn bare det trauste, kjente, gamle.

(Kilder: The Carphone Warehouse, Motorola, Ubercool)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen