Mote fra panasonic

Panasonic har tydeligvis blitt påvirket av den økende trenden med innskyvbart tastatur på mobiltelefoner, og skal i følge det svenske nettstedet mobil.se lansere den snerte designperlen X500 i løpet av oktober i år.

Med dimensjoner på 8,1 x 4,6 x 2,2 cm og en vekt på 91 gram er enheten absolutt ikke av de største vi har sett. Når telefonen i tillegg har fått et minimalistisk og stilrent design er det liten tvil om at moteløvene kommer til å få øynene opp for denne modellen.

Skuffende skjermoppløsning
Telefonen skjerm er av typen TFT, som gir skarpere og bedre bilde, samtidig som den er mer resistant mot sollys. Fargedybden er på 65.536 farger. Oppløsningen til skjermen imponerer imidlertid ikke - kun 128 x 128 piksler. Dette gjør telefonen mindre attraktiv for de som er ivrige brukere av MMS og kamera.

Kameraet til X500 er av typen VGA, noe som betyr en oppløsning på 640 x 480 piksler. Kameraet har i tillegg 4 x zoom og muligheter for å ta opp videoklipp. Vil man ta bilder i mørket kan man gjøre dette ved hjelp av et fotolys. Den svake skjermoppløsningen gjør imidlertid at man må overføre bildene og videoklippene til en datamaskin for å se dem i en grei kvalitet.


(telefonens bakside har klare likhetstrekk med et vanlig kamera)

Hvis man ikke er kresen når det kommer til bildekvalitet kan man allikevel ha det gøy med telefonens kamera, ettersom telefonen både har fotoalbum og muligheter for å redigere bildene man har tatt.

Ikke for proffbrukeren
Telefonens målgruppe er etter alt å dømme mobilbrukere som ikke trenger allverdens teknologi og funksjoner - det skjuler seg nemlig ikke altfor mye krutt under panseret til X500.

Telefonen kan for eksempel ikke brukes i Nord-Amerika, ettersom den kun har støtte for GSM 900/1800-nettverkene.

X500 kan by på Java, som gjør det mulig å laste ned forholdsvis enkle spill og programmer til enheten. Man finner også WAP 2.0, som gjør det mulig å lese de mest avanserte WAP-sidene. Telefonen har videre fått GPRS klasse 8, som gir forholdsvis rask hastighet når man surfer på internett via mobilen.

Av tilkoblingsmuligheter har telefonen har fått en infrarød port, slik at den kan kommunisere med datamaskiner og andre enheter som har denne teknologien.

Solid taletid
Er man en av de som snakker mye i telefonen er X500 absolutt verdt en nærmere titt. Batteriet gir nemlig hele 7 timers taletid, noe som er over gjennomsnittet for dagens mobiltelefoner. Standbytiden er på 200 timer.

Telefonen kommer på markedet i Sverige i løpet av oktober, noe som gjør at vi høyst sannsynlig kan vente oss en lansering i Norge en gang i løpet av det neste kvartalet. Prisen blir sannsynligvis rett rundt 3000 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen